Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

G-mail špatná diakritika

Od: petrxxx odpovědí: 16 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit, či zjistit jestli někdo nemá stejný problém. Od té změny vzhledu v gmailu se mi špatně zobrazuje diaktitika resp, ž, š, č... píše to tyhle znaky ą,ľ,» nevíte někdo co s tím?

Díky Petr

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

0x

Problém bude možná v nastavení prohlížeče, zkuste změnit v záložce Zobrazit, kodování. Primárně by měl být automatický výběr.

petrxxx
hodnocení

díky za radu, ale prohlížečem to asi nebude. Zkoušel jsem firefox, operu i chrome a dělá to stejně. Mavíc text je zkomolený i u příjemce zprávy.

Přesně stejný problém řeším i já... najednou mi to ukazuje divné znaky místo písmen s háčky a čárkami... chyba bude asi u nich...

doplněno 03.11.11 23:10:

ještě chci doplnit, že i když jsem přepnula znovu na starý vzhled, problémy trvají, stále tam mám ty divné znaky... tak fakt nevím... *nevi*

moto*

Tak už ten problém mám také a změny kodování nepomohly. Staré zprávy jsou v pořádku a nové zkomolené. Nějaká chybička se vloudila asi přímo u Gmailu, asi začneme chvíli psát bez diakritiky než to soudruzi z NDR opraví :D

petrxxx
hodnocení

Tak už jsem to možná vyřešil. :)

Mindo, nastavte si v nastavení - obecné - úplně na konci je kódování odchozích zpráv, měl jsem zaškrknuto to výchozí a při změně na UNICODE (UTF-8 ) to pomohlo, tak snad to pomůže i Vám příp. ostatním, kteří budou řešit podobný problém a určitě nejsme jediní (pár kamaradů má úplně stejný problém).

zkusila jsem to a nepomohlo... :( ale logicky, když je to nastavení odchozích zpráv, může to ovlivnit i zprávy došlé? *nevi*

petrxxx
hodnocení

No, logicky asi ne :), já nevím nejsem zase takovej odborník, jak píše kolega budeme muset psát chvíli bez diakritiky, horší je to, ale s příchozí poštou... tak snad to brzo vyřeší, už mě to začíná trochu vytáčet *bum*

sk*

Taky mám tentýž problém a jen doplním, že rozhozená diakritika je i u došlých zpráv, nejen u odchozích. :(

Saša

petrxxx
hodnocení

Tak jsem se poněkud ukvapil, problém přetrvává stále i po změně kódování, jen jsem si toho na první pohled nevšimnul. No bohužel nám asi nic jiného nezbyde, než psát bez diakritiky, tak snad to opraví co nejdříve..., kdyby někdo na něco přišel, tak to sem prosím napište...

brumla*
hodnocení

0x

Mě to funguje dobře. Že by operační systém?

mak*

Zdravím ve spolek, mám stejný problém, špatná diakritika u příchozích e-mailů (š, ž, ř,..) Dělalo mi to už před přepnutím do nového rozhraní, zkoušel jsem všechny volby nastavení gmailu, prohlížeče FF, Chrome, Opera, IE, i různé OS (W7, XP), stále zlobí.

Problém je tedy evidentně na straně gmailu, už jste jim o tom někdo psal?

MaK.

petrxxxx
hodnocení

Ahoj MaK,

posílám odkaz do fóra na google, vypadá, že už se to řeší...

groups.google.com/...

petrxxx
hodnocení

předchozí odkaz nefunguje přidávám ještě jednou zde

mak*

díky, už jsem tam na to taky přišel, snad to programátoři Google vyřeší brzy... Hezký den! MaK.

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. Musím potvrdit, že je chyba podle mě na straně Googlu. Na gmailu i na klikni.cz který používá technologii googlu se mi tyto chyby také vyskytují. Snad to brzy vyřeší.

regy42
hodnocení

0x
Jen doplnim ze chyba se objevuje i na jinych nez pc platformach. nebude tedy chyba v aplikacich ale ve zpracovavani zdroje e- mailu. Zavolejte do googlu at to opravi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]