Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaslání upozornění na mobil při dané události

Od: marek119977* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Předem podotknu, že o psaní skriptů apod. nevím téměř nic, ovládám základy jazyka C a to je vše. Proto bych potřeboval spíše jestli se někde dá takový skript stáhnout a podle instrukcí upravit, nebo jestli by někdo měl dobrou náladu, nudil se a chtěl pomoci :) ... Teď tedy k věci. Potřebuji, aby vždy při jedné konkrétní situaci v programu, se odeslalo nějaké upozornění na můj mobil (přes free internetové sms brány...). Přesný popis - v programu je okno s několika záložkami pro chat. Je jich tam tuším že 6. Potřebuji, aby při přijetí zprávy do jednoho ze tří stanovených záložek z těchto 6, se odeslalo upozornění. Jedno z řešení které mě napadlo - záložky se při přijetí zprávy červeně zvýrazní, takže by se možná dalo pracovat s tímto grafickým údajem, nastavit na monitoru oblast ve které pokud se daný odstín objeví.. Nevím, jak jsem již řekl, netuším jak by toto šlo zrealizovat, ale docela bych to potřeboval.

Je mi jasné, že to není zrovna jednoduché. Ale kdyby se toho náhodou chtěl někdo ujmout, jsem ochoten i něco zaplatit, nevím jak moc by se takový skript cenil, ale představoval bych si max. 300 ;)

Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Říkáte, že to je chat, okna se asi zvýrazní, když zpráva obsahuje vaše jméno. Nebylo by jednodušší zachytávat pakety a posílat upozornění podle jejich obsahu?

marek119977*
hodnocení

on to není přímo chat.. Je to taková jednoduchá hra, ve které je možná textová komunikace.. Vždy když vám chce někdo napsat, otevře se nová záložka - CHAT 1, CHAT 2 apod. a pak je tam kanál pro hromadnou komunikaci. Jméno to neobsahuje.

Potřebuji upozornit při zprávě do toho hromadného kanálu, a do CHAT x.

doplněno 31.10.11 17:10:

asi bude lepší když rovnou přiložím obrázek.. 122.800 je v danou chvíli kanál pro hromadnou komunikaci, je tam vidět i okno chatu.. upozorňuji, že název hromadného kanálu se mění, takže není možné ho napsat jako absolutní hodnotu :/

Zaslání upozornění na mobil při dané události
dzordz*

Jestli není komunikace šifrovaná, tak bych to určitě bral z paketů. Jakým způsobem se připojujete na server, zadáváte třeba IP? Dalo by se celkem jednoduše přesměrovat komunikaci skrz váš program na posílání, který by jen předával zprávy sem tam a reagoval těma sms, kdyby bylo třeba.

marek119977*
hodnocení

Připojování probíhá pouze zadáním ID a hesla a vybráním jednoho ze serverů.

Co se týče reakce přes SMS, samozřejmě na škodu by to nebylo, ale potřebuji aby šlo odpovídat i z toho programu.

Je to virtuální simulace letechéko provozu, tohle je program pro ty, co si chtějí hrát na letecké dispečery a navigujete druhou skupinu - piloty.. běžně se komunikuje hlasově, ale dá se i textově - právě pomocí tohoto okna které jsem zde vkládal. Mě jde o to, aby když tam zrovna nikdo nebude, jsem mohl od počítače odejít, ale byl jsem dál online, ale následně kdyby se někdo připojil a napsal mi zprávu aby mi přišlo upozornění.

Tem program tedy neslouží jen ke komunikaci, to je jen jedna z funkcí.

dzordz*

Ty sms byly myšleny jen oznamovací :)

Ale jo, z uvedených věcí by žádná nebyla překážkou (akorát výběr různých serverů by byl menší nepříjemností), teď jen kdo se s tím bude dělat :D

marek119977*
hodnocení

No, když vidím jak se v tom vyznáš.. Nezkusíš to prosím? :)

dzordz*

V tom případě budu potřebovat ten program, informace ohledně připojení (jestli se někde registrovat nebo co), na jakou událost to má reagovat (jakýkoli příchozí text?) a taky, jestli si tam můžu někde neškodně hrát a zkoušet :)

Ale nezaručuju, že to bude zítra a dost možná ani tenhle týden :D

marek119977*
hodnocení

Tady už by asi byl lepší nějaký jiný kontakt ;) ... Co třeba skype? můj skype: marek.buchtela

Kolik za to budeš chtít? Nebo je to jako dobrý skutek? :D :D :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]