Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pamět - 2 malé nebo jedna velká?

Od: ondrywg odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

menší otázka, je lepší pro nový počítač použít pamět ve složení např. 2x2GB KIT nebo rovnou jen 1x4GB ( nehleďme na to že se toho tam pak méně vejde)? Nebo je to šumák?

Děkuji za postřehy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Řekl bych že je to šumák aspoň vám zbyde volný slot na přidání další paměti...:)

doplněno 31.10.11 14:19:

...když tam dáte tu jednu velkou...:)

hodnocení

0x

Já bych také doporučoval tam dát jednu 4GB protože ti tam pak zbyde místo a když v budoucnu budeš chtít ještě paměť rozšířit tak se ti tam vejde , ale musí to základní deska podporovat.

ondrywg
hodnocení

deska bude v pohodě,viz alza.cz/... a do ní procesor :

alza.cz/... a s pamětí bych to tedy viděl takto :

alza.cz/...

bena*
hodnocení

0x

Já zase naopak bych doporučil, pokud deska umí dualchannel koupit 2×2GB. Bude to o něco rychlejší, než když budete mít v singlechannelu 1 4GB.

No koukněte se třeba tady na Alzu → alza.cz/... Předpokládám, že máte DDR2 paměti, máte-li DDR nebo DDR3, tak si najděte na Alze DDR3.

ondrywg

Super to jsem chtěl slyšet! díky za vysvětlení!

jinak to bude nový počítač, takže DDR3jky...

bena*

Tak v tom případě jukněte zde → alza.cz/...

Pokud chcete opravdu velmi kvalitní, doporučuji značku Kingston. Doporučuji koupit paměti s frekvencí 1600 MHz, eventuelně "pomalejší"1333MHz. Slabší nekupujte. A teď ty ceny klesly a Alza udělal i nějaké akce, tak můžete juknout na ně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]