Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC odmítá mou wifinu

Od: palacky* odpovědí: 12 změna:

asi jsems etu ptal...

nevím proč, ale můj počítačodmítá vidět wifi u mě doma...vidí jí chvíli a pak zmizí z nabídky...občas se připojí, občas když ji vidí tak se snažím připojit ručně ale můj PC to odmítá, můžeto být oknama protožekdyž se přihlásím na Ubuntu (jiný operační systém) tak se přihlásí ihned a bezkeců...:D...ostatní počítače je vidí pořád a v pořádku...poradte...;)...prosím...

doplněno 30.10.11 14:25:

když se přihlašuji kdekoliv jinde...tak to funguje uplně v pohodě...asi bude chyba někde v nastavení mezi wifia mýmPC...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Jestliže na Ubuntu to jede v pohodě, tka bude problém ve Windowsech - používáte výchozího správce od WIndowsu nebo od výrobce wifiny nebo úplně externí program?

Doporučuju používat toho správce od Windowsu a zakázat ty externí programy - jsou problémové.

Předpokládám, že používáte WPA2 nebo alespoň WPA zabezpečení, jinými slovy doufám, že wifina není otevřena nebo zabezpečena velmi zastaralou technologií WEP.

palacky*
hodnocení

WEP...::D

A když tam dám WPA2...tak mi to vypíše něco alevůbec netuším,co to znamená...::D..

PC odmítá mou wifinu
bena*

Jo klasické WPA/WPA2 ne, měl jsem na mysli WPA-PSK/WPA2-PSK /též zvané jako Personal/.

palacky*
hodnocení

tak jsem si to tam nastavil, ale teďvubec netuším, co simámnastavit v PC...XD...Mám Win7...toto mám v nastavení modemu...

PC odmítá mou wifinu #2
bena*

Ty časy v sekundách nechce nastaveny na výchozí hodnotě, jinými slovy, neupravujte je.
Do toho preshared key napište klíč, který doporučuji mít minimálně o délce 15-20 znaků, přičemž tam budou jak číslice, tak i písmena. Těch znaků to může mít maximálně 63.
No a tím máte slušně zabezpečenou wifinu, nemusíte se bát, že třeba Váš soused se tam bude chtít dostat. Ono prolomit WEP je pro opravdu zkušeného člověka celkem jednoduché. Pro takového "polozkušeného" to také nemusí být problém - návodů jak na to je na internetu spousty, stačí zadat třeba do Bingu nebo Altavisty heslo aircrack-ng a vylezou tisíce odkazů. Ale pěkný v češtině je třeba na mém oblíbeném portálu root.cz. Ale to byla taková malá odbočka.

Ještě bych doporučil nějakým programem, třeba Easy Wifiradarem nebo WifiMonem kouknout, které kanály jsou obsazené a které volné. Pokud bude volný například 4. kanál, tak nastavte wifinu tak, aby vysílala jen na tom 4. kanále. Ve výchozím nastavení je nastaveno Automatic, ale to není dobré. Lepší je, když je to napevno. Pak se může stát, že na jednom kanále vysílají dvě/tři wifiny a tímpádem se navzájem ruší. Vše nastavíte v modemu. Kdyžtak si vemte k tomu uživatelskou příručku - tam bude popsané jak to nastavit. Ale běžně to bývá na nějaké záložce Wireless nebo Wifi settings, apod.

Teď k Windowsu - pokud ani po těchto dvou důležitých a dobrých nastavení to bude dělat problémy, tak se podívejte, co používáte za správce wifi. Používáte-li nějaký program dodaný k wifikartě, tak zakázat v jeho nastavení a používat Windowsácký - nejsou s ním problémy a je jednoduchý, v češtině.

palacky*
hodnocení

používám windovsácký správce...už mi to mou wifi sice ukáže, ale nemůžu se připojit protože mi to píše že nastavení sítě vmém PC neodpovídá požadavkům této sítě...;)...

bena*

No musíte zadat ten klíč a nastavit typ zabezpečení WPA2-PSK.

Jinak hold pokud to nepůjde, tak skočte do Ubuntu, přihlašte se do Wifiny a zatrhněte tam to WPA Compatible, jak je na tom Vašem druhém výstřižku obrazovky a zkuste to znovu.

palacky*
hodnocení

na Ubuntu WPA podnikové 2 funguje...alena windovsech stále ne...NEvím...pomůže už asi jenompřeinstaloken...:/..:ALe díky moc za trpělivost a za rady...máte odemne 3x ohodnocené odpovědi,...;)

bena*

WPA-PSK = WPA Personal ;)

Tak zkuste do těch Windows 7 nainstalovat nějaký externí program, jeslti to půjde, jinak hold udělat čistou instalaci, jestli to teda vůbec pomůže :(

A nemáte vůbec zač děkovat :) Rád jsem se pokusil pomoci ikdyž se to tak úplně nepovedlo :)

palacky*

Bena-jojo nemohl jsem si vzpomenouttak jsem něco napsal..::D:D...zkusím nějaký najít a nainstalovat...tednejsem doma takže až za týden...;)...

Já bych řekl, že máte stále uložený profil s nastavením sítě. Musíte odstranit stávající nastavení wifi a pak až se připojit a nastavit to, popřípadě editovat stávající nastavení
forevergeeks.com/...

palacky*

jojo to jsem neudělal...zkusím, děkuji...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]