Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem uplný neznalec ohledně nějakých takových věcí, tak se chci zeptat Vás. Notebook mám od ASUSU skoro 2 roky. Za prvé mě zajímá proč mě upozornuje bublina u baterie, že bych měl zvážit výměnu baterie. To vydrží jenom 2 roky? A kolik taková baterie stojí? Dá se s tím něco udělat abych nemusel utrácet za novou? A pak mě ještě se mě zdá notebook strašně pomalý, dělá mu problém už přečíst i nějaké CD/DVD, občas se seká, když zapnu hru větších rozměrů tak se ani nezapne... Nevím si rady, napadlo mě ho dát na nějaké pročíštění nebo něco takového?
Díky moc
Ta baterie za to nemůže,jakou ji udělali.Né,teď vážně,prostě někdy odejde.Na vyčištění zkuste slunecnice.cz/...
fyzické vyčištění provedete buď vyfoukáním nebo rozebrat a vysát.Ceny baterií třeba tady... s.imedia.cz/...
doplněno 30.10.11 11:59:Tohle by Vám taky mohlo pomoci,je dobré tenhle nástroj občas použít,nemusíte ho mít stále spuštěný.
Nejdřív bych zvážil SW vyčištění notebooku, případně přeinstalování celého OS. Možná je problém s diagnostikou baterie SW původu a po přeinstalaci vymizí. A když ne - životnost takové baterie je dána její kvalitou (čím levnější přístroj, tím levnější baterie), a používáním (pakliže jedete většinu času mimo zásuvku). Každopádně, dva roky jsou ucházející. Cena nové opět závisí na typu, tipnu tak do 2000Kč. Můžete samozřejmě koupit i neorginální...
Baterie v noteboocích nejvíce odchází pravě jejím nepoužíváním. Mnoho lidí si koupí notebooka, aniž by jej vůbec někdy použili mimo síť a pak se diví, že je kleklá. Při každém zapnutí notebooku do sítě se u některých notebooků vždy začne trochu dobíjet a to jí nedělá dobře, když je to bez předchozího vybíjení. Bateii je potřeba jednou za čas "protrénovat" , ostaně seriozní výrobci to doporučují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.