Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie? a čištění?

Od: matesk* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem uplný neznalec ohledně nějakých takových věcí, tak se chci zeptat Vás. Notebook mám od ASUSU skoro 2 roky. Za prvé mě zajímá proč mě upozornuje bublina u baterie, že bych měl zvážit výměnu baterie. To vydrží jenom 2 roky? A kolik taková baterie stojí? Dá se s tím něco udělat abych nemusel utrácet za novou? A pak mě ještě se mě zdá notebook strašně pomalý, dělá mu problém už přečíst i nějaké CD/DVD, občas se seká, když zapnu hru větších rozměrů tak se ani nezapne... Nevím si rady, napadlo mě ho dát na nějaké pročíštění nebo něco takového?

Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

:)Ta baterie za to nemůže,jakou ji udělali.Né,teď vážně,prostě někdy odejde.Na vyčištění zkuste slunecnice.cz/...

fyzické vyčištění provedete buď vyfoukáním nebo rozebrat a vysát.Ceny baterií třeba tady... s.imedia.cz/...

doplněno 30.10.11 11:59:

slunecnice.cz/...

Tohle by Vám taky mohlo pomoci,je dobré tenhle nástroj občas použít,nemusíte ho mít stále spuštěný.

cepagis*
hodnocení

0x

Nejdřív bych zvážil SW vyčištění notebooku, případně přeinstalování celého OS. Možná je problém s diagnostikou baterie SW původu a po přeinstalaci vymizí. A když ne - životnost takové baterie je dána její kvalitou (čím levnější přístroj, tím levnější baterie), a používáním (pakliže jedete většinu času mimo zásuvku). Každopádně, dva roky jsou ucházející. Cena nové opět závisí na typu, tipnu tak do 2000Kč. Můžete samozřejmě koupit i neorginální...

Baterie v noteboocích nejvíce odchází pravě jejím nepoužíváním. Mnoho lidí si koupí notebooka, aniž by jej vůbec někdy použili mimo síť a pak se diví, že je kleklá. Při každém zapnutí notebooku do sítě se u některých notebooků vždy začne trochu dobíjet a to jí nedělá dobře, když je to bez předchozího vybíjení. Bateii je potřeba jednou za čas "protrénovat" , ostaně seriozní výrobci to doporučují.

juldab*

V současné době je toto "potrénování" přímo zabudováno do powermanagentu BIOSu. A u moderních LION a LIPOL baterek se doopravdy udává základní životnost nikoliv na počty nabití ale na dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]