Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevé PC Komponenty ale HDD nechce naskočit

Od: sojer* odpovědí: 15 změna:

Zdravým

Koupil jsem si z CZC.CZ

MB: czechcomputer.cz/...

Zdroj: czechcomputer.cz/...

Ram: czechcomputer.cz/...

Chladič: CPU czechcomputer.cz/...

GPU: overclockersclub.com/...

CPU: nevím přesně nějaký Celeron starý

Ale mam 2 starý HDD skladal jsem PC pro matku jen tak na internet

Ale teď k problému zapojím to vše, naběhne obraz vše OK ale potom když se má spustit W7 tak je restart zase a zase!

Byl jsem i v Biosu vše je dobře nastaveno je možné že když jsou ty HDD staré asi 7 Let ale vím že jsou plně funkční (Testováno na jiném PC) že by byl problém tedy v tom stáří? Jinak jak byla ta katastrofa jak to zničilo Western Digital a Seugate tak ceny jsou příšerné, Zapojení HDD mam na IDE Cable a Molex ze zdroje to samé jsem udělal i v tom novém

Viz Foto

PS: Nezkoušel jsem tam zapojit můj HDD nechci ho radši vyndavat a nějak nechtěně poškodit

Nevé PC Komponenty ale HDD nechce naskočit

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zkrat*
hodnocení

0x

Překontroluj zapojení datového (IDE) kabelu - při troše snahy se někdy konektor dá nacpat obráceně a to pak nefunguje. A když budeš v tom, mrkni se i na nastavení propojky disků (MASTER/SLAVE). Svůj disk tam rozhodně necpi - zejména pokud je systémový - Windows rozsáhlou změnu okolního hw obvykle nerozdýchají... No a pokud si tam jen přendal disky už s nainstalovaným systémem z jiného počítače, tak to taky fungovat nebude.

bena*
hodnocení

0x
Ano, Windowsy při větší změně hardwaru se odmítají spustit a musí se nově nainstalovat.
Jestli nemáte nové origo Windowsy zkuste tam dát Xubuntu nebo openSuSe či jinou Linuxovou distribuci. Více na www.xubuntu.cz nebo na www.linux.cz
Problém s ovladači být snad neměl, u nejnovějších verzí jsem zatím na problémy nenarazil.
sojer*
hodnocení

Ze zapojením žádný problém není :)

Ale LInux si tam spát vážne nebudu .) mam tady ještě W7 tak je tam hodím

doplněno 28.10.11 09:09:

Další problem je že DVD romka je taky na IDE a ja jí tam mam jenom jednu

ahasver4*

Nějaký Linux na vyzkoušení by neškodil,janak ne.A co vyzkoušet bootovací USB,když je problém s DVD ROM?zkrat to už psal disk s nainstalovaným systémem se nespustí...

sojer*
hodnocení

Koukal jsem že taková možnost ale já stim neumím máte někdo nějaké zkušenosti?

ahasver4*
sojer*
hodnocení

Program je to pěknej ale nejde mi spusti hazí to eror něco z Adminem

sojer*
28.10.11 10:15
hodnocení

To je ono

Nevé PC Komponenty ale HDD nechce naskočit #2
ahasver4*

Musí se spustit jako admin...pravým klikem a spustit jako správce..

sojer*
hodnocení

Aha... :D Tak chlapci díky všem moc du to nějak vykoumat snad to pujde .)

sojer*
hodnocení

jinak Díky asi tam dam ten Ubunt docela pěknej :)

ahasver4*

Ale jen na vyzkoušení!Pak hned nějaký normální OS...:)

sojer*
hodnocení

Tak si tam dam rovnou W7

sinner

Ahoj jak maš nastaveny v BIOSU HDD - IDE nebo AHCI? A k tomu k zapojení HDD+DVD rom podle toho obrazku by to mělo jít...

Nevé PC Komponenty ale HDD nechce naskočit #3
sojer*
hodnocení

Jo ale ja mám 2 HDD už jsem to tu psal a IDE cable z 3mi konektorami nemam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]