Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přetáhnout iso soubor do hardisku

Od: verdiken* odpovědí: 17 změna:

Ahojte, potřeboval bysme poradit už jsem si několikrát četl ohledně toho iso souboru že si musím naformatovat hardisk z FATU na NTSF problém je že když jsem si to chtěl naformatovat tak jsem viděl že muj Hardisk už je ve formátu NTSF :/ . Pak tam je nějaká velikost alokační jednotky 4096 bajtů ale to nevím co to je :/ prosimvás neznáte nějakou radu jak to přetáhnout třeba iso o velikosti 12 G? Předem děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Mohl bys pořádně popsat, co kam se snažíš přetáhnout, kolik máš volného místa a jaký máš OS?

verdiken*
hodnocení

Muj hardisk je on ADATA a jmenuje se Nobility NH03 jsem snim spokojeny všechno běží jak ma, ale když dojde na iso soubory jsem v háji. Muj hardisk je 1T bohužel už jsem ho nějak zaplnil ale i tak tam mám volného 649G. když chci přetáhnout hru co má např. 8G napíše mi to Soubor je příliš velky a nebo že nemám dostatek místa :/ ale přitom mám 649G volného a aji to mám ve formatu NTFS (výchozí)

seš si jistý že je v NTFS? To NTFS (výchozí) je volba pro formátování, ne že je v tomto formátu disk aktuálně!

Na disk kliknout pravým, vlastnosti a musí to vypadat takto

Jak přetáhnout iso soubor do hardisku
verdiken*
hodnocení

:O aha tak to se omlouvám to mě nenapadlo.. takže to mam ve formatu Fat :( ale stejně teď nevim kde uložim těch 254G abysem to mohl naformatovat :( neznáte někdo nějak příkaz? pokud jo kde se prosim zadavá

k2

Nutne to formatovat nemusite, existuje prikaz CONVERT, pri nemz byste o data prijit nemel, ale ja bych si na neco takoveho bez predchozi zalohy dat netroufnul...

verdiken*
hodnocení

Okey :) diky ja si to teda někde hodím :) Díky moc

mowla*

Osobně bych doporučil použití nějakého partition manageru a vytvoření druhého (datového) diskového oddílu, ten pak naformátovat NTFS (např.: slunecnice.cz/... )...

Samozřejmě - po záloze dat, hraní si s partition bez zálohy je hazardem s daty - i když, obvykle, dopadne dobře... ;)

juldab*
hodnocení

0x

Proboha proč? Naistaluj Dameon tools nebo clone virtual drive slunecnice.cz/... spust namounti to ISO a objeví se ti v systemu novej disk s tím obrazem.

lluke237
Ty tomu taky koukam rozumis *smich* Jeste mu porad, jak se muze dostat pres ten limit maximalni velikosti souboru 4GB na FAT32 *zed*
juldab*

K čemu by to dělal někde to ISO musí mít tak ho bude spoušted z toho místa

luke237
To je skvely napad! Proc pristupovat k virtualnimu obrazu rychlosti 1Gb/s a pristupovou dobou 5ms na mistnim harddisku, kdyz k nmeu muze pristupovat rychlosti 10Mb/s a pristupovou dobou 100ms *ee* *zed*
juldab*

A jakou rychlostí by to přistupoval kdyby to ISO bylo vypálený. Ake je ještě jednodušší řešení převíst ISO na DAA třeba v Poweriso a to dovolí splitnout volume na menší části.Když tomu tak rozumíš se divým že tě to nenapadlo.

luke237
Vubec jsi to nepochopil :(
Ten iso je momentalne nekde na webu. Samozrejme nejlepsi moznost je mit jeho kopii na lokalnim disku (pristup k nemu bude nejrychlejsi) a pristupovat k ni pres virtualni DVD rozhrani. Jenze aby ho mohl mit na disku, tak musi mit i souborovy system, ktery mu umozni ten soubor o velikosti 8-12GB na ten disk ulozit. Tedy ne FAT32, ale NTFS. Nechapu tedy, co tady placas o pripojeni si iso souboru pres web (pomaly pristup) nebo o nejakem rozdeleni na nestandardni DAA *zed*

juldab*

To že je ten iso soubor na webu jsem z jeho otázky fakt nevyčet. A DAA zrovna jako MDF jsou obrazy disku který se požívaj celkem běžně. Dokonce se používaly pro obejití některých ochran jelikož umí weak bity. A oba dva se nechají dělit a pak už powerisem nebo alcoholem namountit, Doporučuju si o tom něco přečíst a nesekat patky Howg.

luke237
Uplne nejlepsi je se pri obhajobe DAA strelit do nohy *ee* Je to nestandardni format a to, ze to umi nektere programy (snad vice nez ty 2 vyse uvedene) pripojit, to jen dokazuje.
juldab*

To DAA nebo MDS používám proto že uměj tzv subkanály. Ted jsem to ale zkusil s koprimovanym ISO souborem Vzal jsem 12 GB MKVečko udělal ISO to převedl na komrimované ISO po 2GB (ISZ,i01 atd) tohle nahral na flash kde mam FAT 32 to namountil v Daemonstools no a v pohodě to hraje a nepotřebuju NTFS. Jinak samozřejmě může provest říkaz konvert ale s dost velkým rizikem že o něco přijde.

luke237
Tak mu jeste posli podrobny navod, jak prevede to 12GB ISO na webu na ty 2GB splity u sebe na disku a bude to fajn :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]