Nejste přihlášen/a.
Ahojte, potřeboval bysme poradit už jsem si několikrát četl ohledně toho iso souboru že si musím naformatovat hardisk z FATU na NTSF problém je že když jsem si to chtěl naformatovat tak jsem viděl že muj Hardisk už je ve formátu NTSF :/ . Pak tam je nějaká velikost alokační jednotky 4096 bajtů ale to nevím co to je :/ prosimvás neznáte nějakou radu jak to přetáhnout třeba iso o velikosti 12 G? Předem děkuji
Mohl bys pořádně popsat, co kam se snažíš přetáhnout, kolik máš volného místa a jaký máš OS?
Muj hardisk je on ADATA a jmenuje se Nobility NH03 jsem snim spokojeny všechno běží jak ma, ale když dojde na iso soubory jsem v háji. Muj hardisk je 1T bohužel už jsem ho nějak zaplnil ale i tak tam mám volného 649G. když chci přetáhnout hru co má např. 8G napíše mi to Soubor je příliš velky a nebo že nemám dostatek místa :/ ale přitom mám 649G volného a aji to mám ve formatu NTFS (výchozí)
seš si jistý že je v NTFS? To NTFS (výchozí) je volba pro formátování, ne že je v tomto formátu disk aktuálně!
Na disk kliknout pravým, vlastnosti a musí to vypadat takto
:O aha tak to se omlouvám to mě nenapadlo.. takže to mam ve formatu Fat ale stejně teď nevim kde uložim těch 254G abysem to mohl naformatovat
neznáte někdo nějak příkaz? pokud jo kde se prosim zadavá
Nutne to formatovat nemusite, existuje prikaz CONVERT, pri nemz byste o data prijit nemel, ale ja bych si na neco takoveho bez predchozi zalohy dat netroufnul...
Osobně bych doporučil použití nějakého partition manageru a vytvoření druhého (datového) diskového oddílu, ten pak naformátovat NTFS (např.: slunecnice.cz/... )...
Samozřejmě - po záloze dat, hraní si s partition bez zálohy je hazardem s daty - i když, obvykle, dopadne dobře...
Proboha proč? Naistaluj Dameon tools nebo clone virtual drive slunecnice.cz/... spust namounti to ISO a objeví se ti v systemu novej disk s tím obrazem.
A jakou rychlostí by to přistupoval kdyby to ISO bylo vypálený. Ake je ještě jednodušší řešení převíst ISO na DAA třeba v Poweriso a to dovolí splitnout volume na menší části.Když tomu tak rozumíš se divým že tě to nenapadlo.
To že je ten iso soubor na webu jsem z jeho otázky fakt nevyčet. A DAA zrovna jako MDF jsou obrazy disku který se požívaj celkem běžně. Dokonce se používaly pro obejití některých ochran jelikož umí weak bity. A oba dva se nechají dělit a pak už powerisem nebo alcoholem namountit, Doporučuju si o tom něco přečíst a nesekat patky Howg.
To DAA nebo MDS používám proto že uměj tzv subkanály. Ted jsem to ale zkusil s koprimovanym ISO souborem Vzal jsem 12 GB MKVečko udělal ISO to převedl na komrimované ISO po 2GB (ISZ,i01 atd) tohle nahral na flash kde mam FAT 32 to namountil v Daemonstools no a v pohodě to hraje a nepotřebuju NTFS. Jinak samozřejmě může provest říkaz konvert ale s dost velkým rizikem že o něco přijde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.