Nejste přihlášen/a.
zdravím můžete někdo poradit kde nebo přes jaký program stahnout hudbu v téhle kvalitě?
Hudba do tohoto rozlišení musí být takto nahrána přes hw převodník. Pouhý sw převod (přepočet) z nižšího rozlišení není k ničemu.
doplněno 27.10.11 22:39:Jinak na netu se toho dá najít realtivně dost, většinou ve formátu flac. Ale musí to být skutečně z HQ Vinylu, DVD, DVD-A, SACD, Blu-Ray... případně přímo ze studiového Masteru.
proto sem psal jestli to nejde stáhnout.. důvod jsi už uvedl
na netu sem hledal ale to uz jsou opravdu flac 200mega a víc
Nějak nevím, co chcete?
Váš wav v 24bit/96khz bude oproti klasickému audioCD s 16bit/44.1kHz zabírat 3.3x víc místa (no, asi ještě trochu víc, přecejen ty datové sektory ..), takže jedno cd ve wav a v tomhle požadovaném formátu bude mít tak 2.5GB.
Flac, jak už název free lossless audio codec napovídá, je bezeztrátový, jeho obsah je tedy identický s tím, co máte na tom cd. Jedna minuta ve flac zabírá asi 4MB, celé cdčko pak 250-350MB. To máte pořád tu samou kvalitu, jako když si pustíte cd z obchodu. Nevím, proč vám připadá, že to zabírá moc místa, při dnešních discích v řádech TB.
No a pak jsou mp3, ogg, wma a další. Jenže pak mi naprosto uniká úmysl, s kterým sháníte nadstandardně kvalitní zvuk, který vám následná komprese kvůli velikosti stejně zprasí.
Takže závěrem asi tolik, že jestli se nespokojíte s flac (tedy potažmo cd-kvalitou) a chcete mít ještě lepší, musíte se smířit i s tou větší velikostí. Nebo si třeba můžete koupit kvalitní gramofon, vyhlídnout oblíbenou hudbu na vinylu a nechat si poslat desky poštou. Poslední dobou zas získávají na popularitě.
samozřejmě že to budou větší objemy dat, jedná se buď o PCM zvuk bez komprese, nebo s bezztrátovou kompresí (flac), ale pokud to chceš, tak si holt připrav místo na disku
to že je taky potřeba mít adekvátní vybavení pro poslech HQ hudby snad ani nemusím připomínat... na PC bedničkách by to opravdu bylo plýtvání hdd
V téhle kvalitě těžko budeš stahovat - má velký datový objem a převádět z MP3 do WAW je trochu hanebné - nemá to význam
24bit/96khz zvládne papírově téměř každá dnešní integrovaná zvukovka. Zajímalo by mě co máte za zvukovou aparaturu, když si myslíte že na tom poznáte rozdíl oproti Audio CD? A o jakou zvukovou kartu se jedná?
To je jak kdybych řekl že moje grafická karta má 2 GB paměti a já sháněl jen ty hry které využijí celé 2 GB...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.