Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesmrtelný adresář

Od: magdon® odpovědí: 21 změna:

Už jsem se tu jednou ptal, ale otázku nemůžu najít. Problém trvá a tak se ptám znova.

Mám HDD rozdělený na několik virtuálních disků. Na disku E jsem kdysi založil jistý adresář. Po nějaké době jsem tenhle adresář přestal používat a tak jsem ho smazal. Pár dní bylo všechno v pořádku, pak se sám od sebe znova objevil. Od té doby se po smazání zcela nepravidelně sám obnovuje. Někdy druhý den, někdy po několika týdnech. Jinak se chová zcela normálně, lze do něj ukládat i mazat sobory, lze ho přejmenovat i přesunout (po samovolném obnovení na původním místě má ovšem původní název). Soubory, z něho smazané se již znovu neobjeví. Nepomohlo ani přeformátování disku E. Čištění CCleanerem nepomáhá. Zřejmě je kdesi v registrech uložen příkaz k vytváření tohoto adresáře. Jak to najít? Pokusil jsem se o přeinstalování WinXP, ale to mi pro změnu hlásí, že na to nemám oprávnění (zcela legální a registrovaný SW).

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Když ho přejmenujete a dojde k "obnově", vrátí se jméno na původní, nebo se založí jiný, nový adresář?

hodnocení

Po samovolném obnovení je pod stejným názvem na původním místě. Zkoušel jsem ho přesunout na jiný disk a pak teprve smazat (i po restartu) a stejně se objevil na původním místě.

dzordz*

No mně šlo o to, jestli se přejmenovaná, nesmazaná složka obnovením přejmenuje zpátky, nebo jestli se při obnovení vytvoří nová s tím názvem angl a ta přejmenovaná tam zůstane.

hodnocení

Aha, tak to jsem nezkoušel. Zkusim.

hodnocení

0x

magdon, nepouzivate nejaky software jako Norton system works? Nepouzival jste nastroje na vylepseni win jako Tweak UI?

Zkuste soubor smazat, vytvorit novy se stejnym nazvem a dat ho pouze jako pro cteji. Aplikace, nebo process, ktery ho vytvari by mel zarvat a dak zjistite, ktery sw za tim stoji

hodnocení

Žádný podobný SW jsem nepoužil. Zkusím postupovat podle Vaší rady. Uvidíme, co to udělá.

hodnocení

0x

Co to je za adresar? K cemu slouzil? Jaky ma nazev?

hodnocení

Je to úplně běžný adresář, založený obvyklým způsobem, který jsem používal v době, kdy jsem se snažil učit angličtinu. Jmenuje se "angl".

Nesmrtelný adresář

Zkousel jste ten trik s vymazanim adresare a vytvorenim noveho se stejnym jmenem, ale s omezenim na read only?

hodnocení

Jo, před chvílí jsem to zkusil, ale vzhledem k nepravidelnosti obnovování adresáře může trvat až několik týdnů, než bude jistota, že to pomohlo. (Nebo taky pár hodin, aby se ukázalo, že ne).

doplněno 27.10.11 17:04:

Zatím tam není;)

A uvnitř se neobjeví nikdy žádný soubor? (může být i skrytý)

A ten adresář jste nikdy nepoužil na nic jiného než na tu angličtinu? Nenastavil jste třeba já nevím např v internetovém prohlížeči adresář pro stahování nových lekcí, nebo nějaký pakovač, kde je nastavena výchozí složka pro rozbalení ... zkusit si vybavit, kdy se adresar objevuje, zda to neni spojeno s nejakou cinnosti, kterou delate, ci programem, ktery pouzivate...

hodnocení

Ne, adresář je vždycky prázdný. Mám nastavené zobrazování i skrytých souborů, takže ani takový tam není. Za tu dobu, co se to děje, jsem ho párkrát použil na odložení nepotřebných souborů, případně na sobory dočasné. Všechny pak šly normálně smazat i s tím adresářem. Když se znova objevil, byl prázdný. Bylo to i v době, kdy jsem vypínal modem, když jsem nebyl na Netu. Takže z Netu to není. Vysledovat, jestli se to stává po nějaké určité činnosti se mi zatím nepodařilo, ale díky za typ, mohla by to být stopa.

juldab*

Pravé tlačítko myši vlastnosti sdílení a zabezpečení a tam si s tím pohrát

hodnocení

Tak mám další poznatek. Onen adresář se mi objeví vždycky po ukončení WindowsMediaPlaieru, poku se přehraje celý soubor. Pokud přehrávání zastavím předčasně a Player zavřu, adresář se neobjeví.

doplněno 03.12.11 19:32:

Tak nikoliv, objevuje se hned po spuštění Playeru. Dá se tomu nějak zabránit?

hm*

Zkusil bych WMP odinstalovat, restartovat, smazat nesmrtelný adresář (nebo ověřit, že tam není), restartovat, nainstalovat znovu WMP, zkusit ... a pak napsat do Poradte, že to nepomohlo. :D

hodnocení

To se trochu bojim. Copak odinstalovat ho není problém, ale kde vezmu instalační program pro nové nainstalování?

hm*

Není třeba tady? ( Jen jsem našel, nezkoušel.)

windows.microsoft.com/...

hodnocení

Jo, taky jsem to našel (celkem snadno). Takže jsem starý odinstaloval, objevila se mi verze 9, která byla v PC původně (součást instalace Win XP). S touhle verzí se adresář neobjevoval:), ale nepřehrávalo mi to zvuk. Nainstaloval jsem znovu verzi 11... *klik*a jaké bylo překvapení, když se hned po instalaci adresář znova objevil!*sok**plac*

hm*
Však jsem psal "... a pak napsat do Poradte, že to nepomohlo".
Ale samozřejmě jsem doufal, že přeinstalace pomůže. No, teď teda nevím. Zkusil bych nechat prohledat registr windows, jestli tam někde ten adresář není zapsán.
Dá se nějak z windows odpojit disk? Že byste to E na chvíli odpojil a spustil WMP, třeba by se v něm něco hnulo.
dzordz*

To je zajímavý nápad. Ve správci disků se dá dočasně odstranit písmeno jednotky, takže se k ní většina programů nedostane.

hodnocení

*ua*A je to! Pár hodin bádání, šťourání do souborů, kterým by bylo lepší se vyhnout*modla*, vymazání několika podezřelých programů, pokusů a přemýšlení (to někdy bolí) a úspěch se dostavil*palec*. WMP umí stahovat soubory z CD a ukládá je do předem určeného adresáře. Umístění tohoto adresáře je uloženo kdesi v knihovně WMP (ta je mimo WMP, takže přeinstalování nepomůže) a pokud ona knihovna příslušný adresář nenajde, znovu ho vytvoří. Zabránit se jí v tom nedá. Netuším, proč si zvolila pro ono ukládání zrovna tenhle adresář *nevi*(blbější místo pro něj už snad v PC nemám). Takže jsem založil nový adresář *klik*na místě, kde nikomu nepřekáží a pojmenoval jsem ho příhodnějším názvem. Pak jsem přemluvil WMP, že si má má soubory ukládat tam*uf*. Zatím to funguje*palec*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]