Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat staré windows?

Od: vlk95® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera jsem si naistaloval microsoft virtual pc na testování různých programů at si nezasírám svůj počítač. Naistaloval jsem tam win xp. Dnes mě, ale napadlo proč nezkusit jak fungovaly a vypadaly staré windowsy. Bohužel je nemohu nikde nalézt. Nemyslím win 98 ani 95, ale něco co bylo předtím! Nejlépy kdyby to bylo jako instalační cd .(iso)

Víte někdo o místě na internetu kde tyto win naleznu?

Díky za pomoc.

doplněno 26.10.11 07:58:

Např: Windows 1.01

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Na téhle stránce diit.cz/... se můžete to po čem toužíte prohlédnout.:)Já vím,že je to jen Vaše zvědavost ale instalovat to?:)Na zkoušení bych si vybral nějaký jiný.Jak píše dakon,zkuste nějakou třiceti denní verzi,nebo je to šance na nějaký Linux.Na virtuál je vhodný.

bena*
hodnocení

0x

Dříve se Windowsy <95 neprodávaly na CDčkách, ale na disketách.

Windows 3.11 seženete na ISO souboru, ale musíte si vytvořit startovací disketu a ručně spustit SETUP.EXE z CD. Ale nejlepší by bylo, kdyby jste si udělal diskety. Těch disket na Windows 3.11 je 8 v tomto zararovaným souboru - uloz.to/... Otisky disket mají příponu VFD. Aby jste s nimi mohl pracovat, nainstalujte si softdownload.cz/...

Win3.11 for Workgroups byl první systém od Microsoftu, který měl češtinu.

Spoustu toho pak najdete na www.vetusware.com - tam je toho dost, akorát to chcete registraci, která je myslím zdarma, pokud chcete stahovat. A teď, co jsem koukal, tak mi tam avast! hlasí malware HTML-iframe inf, tak nevím, jestli Vás tam vůbec odkazovat... Kdyžtak si spusťte internetový prohlížeč ve virtuálním prostředí pomocí Sandboxie nebo máte-li avast! Pro, tak přes jejich sandbox.

hodnocení

Bohužel žádný virtual floppy drive který jsem našel na interentu (ani ten váš) mi nejde spustit. Bud chybí soubor exe, nebo to píše chyby. Program sandboxi jsem si našel a stáhnul. Zatím nevidím ve využití velký potenciál. Nenapadá mě na co ho použít.

Sandboxie je genialni v tom, ze kdyz si prez ni spustite prohlizec a stahnete si krom vami pozadovaneho sw take par viru, tak potom muzete z virtualniho disku presunout pouze nezavirovane soubory na Vas HDD a virtualni disk smazat. Takze mate cisty system a soubory, ktere jse chtel. Ja ji spis vyuzivam na testovani ruznych freeware utilit, kdy si nechci zaplacat system blbostma, ale treba by jsem mel jednorazove vyuziti pro aplikaci. Nainstaluji ve virtualu, pouziji, smazu a system je o5 nezmenen. nehlede na to, ze nektere trialware jsou pouzitelne jen na par dni

doplněno 26.10.11 09:52:

Jinak na ty win musite mit samozrejme licenci, nebo si zjistit, jestli jsou mozne provozovat na test 30 dnu jako vedsina microsoft produktu

bena*

Ještě jsem zapojil Seznam a našel mi stránku www.oldwin.ic.cz - tak to zkuste tam.

hodnocení

Díky všem to mi zatím stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]