Nejste přihlášen/a.
Vypada to na chybu disku. Nezli zacnete delat hokusy pokusy a plnit zdejsi rady, tak bych doporucoval si odzalohovat data. Je mozne, ze je problem jinde, ale pokud je problem s diskem, tak muzete o data i prijit.
Takze stahnout si nejake tzv. LIVECD, coz je operacni system, ktey se spusti z CD. Vybrat si muzete jakykoliv OS zde -> livecdlist.com/...
CD stahnete, vypalte, naboottujte z neho, zazalohujte si data a pak bych to videl na pusteni ruznych utilit, ktere zjisti, kde je problem.
Muzete zkusit pokud mate nainstalovanou konzoli pro zotaveni spustit checkdisk. Pokud ne, tak nabootovat z instalacniho CD a dat pri instalaci moznost opravy pres konzoli.
Já dovedu ocenit,jak se dá slušně napsat aby člověk držel...ústa.Ale píšu jen o tom co se mi stalo a jak jsem to řešil já.Co člověk,to názor.Nic ve zlém..
Nechtěl jsem, aby má odpověď ve Vás vyvolala dojem, že píši zrovna o Vás a už vůbec to nebylo myšleno tak, aby někdo mlčel.
Ale pisatel zmiňuje, že nechce přijít o data a pokud je to třeba nezkušený uživatel a provede nějaké neodborné rady (ikdyž dobře míněné) tak může o data přijít. Každý má na záchranu dat jiný pohled, postup, program ...
Pokud to není zhroucenými windows, může to být i vadným diskem a s ním bych nakládal velice opatrně. Proto jsem napsal ten původní příspěvek, protože tu za chvíli bude xxx rádců a každý bude radit ten svůj oblíbený program at už na obnovu, zálohu, kontrolu disku, opravu windows atd atd ... takže tak. A u poškozeného disku bych raději než opravu systém spíše zálohoval data. S vámi to nemělo mít nic společného - opravdu.
jako chybu disku bych to neviděl, spíš chyba systému. Zálohovat data je bezva, stačí k tomu jiný PC, kym se pripojí disk a vše se zálohuje, pak už jen formát, instalace nového systému atp. pokud jste z Brna, písněte na PM a můžeme se domluvit co s tím.
Ale ta chyba systemu muze byt zpusobena prave chybou disku. Nemusí to byt hned chyba, ktera by odepsala cely disk, ale jen nejaky sektor. Proto bych jeste pred formatovanim zkusil opravnou instalaci, případně chkdsk /r který me už několikráte zachranil pred formatovanim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.