Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První spuštění počítače

Od: prvnispustenipocitace odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych radu ohledně prvního spouštění počítače - mám koupený nový klasický stolní počítač s integrovanými windows 8. Ještě koupím monitor. První spuštění má proběhnout takto? Propojím kabelem počítač s monitorem, zapojím klávesnici a myš. Poté zapnu počítač a co dál? Nabídne se sama instalace Windows 8? Nebo je třeba stisknout nějaké F2, F8 a činit další kroky nebo tak něco? Nerad bych něco pokazil. Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zapni to, bude ti to říkat samo, co máš dělat, neboj.

doplněno 13.02.13 19:45:

Instalace woken tam už je. Možná se objeví hlášky o instalovaných ovladačích (klávesy, myš).

doplněno 13.02.13 19:53:

A možná budeš ještě muset přizpůsobit nastavení monitoru-rozlišení.

prvnispustenipocitace
hodnocení

Děkuji. To nastavení monitoru už někdy při spouštění nebo normálně pak "alá vlastnosti na ploše"?

Ne, že bych byl takový analfabet, ale posledních 10 let jsem měl jen notebooky a tam to bylo jasné...

Popravdě nevím, jestli se dnes už zobrazení detekuje automaticky při připojení monitoru, ale pokud bude nedostatečné, lze jej změnit vlastnostmi zobrazení.

jabraka*
hodnocení

0x

Nemusíš dělat vůbec nic.Máš tam integrováno Win.A periferie se ti přihlásí samy,pokud je máš konektovány.Další programy si musíš pak nainstalovat z CDR.Pokud máš nějaké kabelové připojení k internetu,také se ohlásí prohlížeč.Tam se rozhodneš také o volbě domovské stránky.

JABRAKA

prvnispustenipocitace
hodnocení

Díky. Je vhodne koupit DVD a hned nejak system zazalohovat, kdyz od nej nemam instalacni CD? Dela se to jeste, nebo je to nejakym zpusobem zazalohovano na nejake casti disku? (Doufam, ze moc nekecam blbosti :) )

Instalační CD by mělo být u nového počítače automaticky, ne?

doplněno 13.02.13 20:17:

JABRAKA připojení k prohlížeči se nepřihlásí, přihlásí se připojení k síti. Prohlížeč je instalovaný (defaultně explorer) anebo je na volbě uživatele (Gooo, Opera, Ohnivá liška apod.)

jabraka*

Instalační CD by mělo být u počítače,pokud není systém pirátský. Myslím,že bys měl přizvat ke spuštění kamaráda se zkušenostmi.

JABRAKA

Koupený nový počítač má obvykle OEM verzi operačního systému a k tomu přiložen CD pro případné opravy či reinstalace. Spuštění počítače jsem zvládnul před patnácti lety i já, když jsem jej znal pouze ze StarTreku. Tož tak.

martinhajek*
počítači, spustit program!
:-D

Nastavte kurs domů.

prvnispustenipocitace
hodnocení

Instalační CD opravdu přiloženo není. Ale to jsem neměl ani když jsem kdysi kupoval notebook. Taky už tam ty Visty byly. Myslel jsem, že je to normální. Pirátské by to ale fakt být nemělo, je to normálně HP koupené u velkého prodejce.

Tak to se asi něco změnilo. Já mám k jedněm vistám instalační CD.

praivo*

A nemáš na HDD oddíl označený "Recovery" (nůže být skrytý)? Ten by mohl nahrazovat spomínané DVD.

jankraus*

instalace winu je ve skritým oddíle a pak samosdřejmě si mužete udělat zálohu na dvd

tomas11*
hodnocení

0x

Bude to přesně tak jak píše nade mnou ,,praivvo,, :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]