Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plný disk C

Od: marcakuca* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,mám problém . Mám plnej disk C ,mazala jsem co jsem chtěla ,ale stejnak mi to píše že to je plný . Když se kouknu ,která složka má největší velikost ,tak to je Dokuments and Settings. Má velikost 27 GB . V tom má jedna složka těch 27 GB ,ale když ji otevřu a spočítám v té složce kolik tam je tak mi to píše jenom 107 MB . Tak nevím kde jsou ty veškerá giga,když tam ty složky maj tak malou velikost. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těžko poradit. Některé věci je potřeba také odinstalovat. Zkus také vysypat koš

hodnocení

0x

Píšete, "dyž ji otevřu a spočítám v té složce kolik tam je tak mi to píše jenom 107 MB".
Jak jste to spocítala? Když tu složku otevřete, máte tam jak soubory (u těch se rovnou píše jakou mají velikost), tak možná další adresáře (u těch se velikost rovnou nevypisuje, musíte na ně kliknout pravým tlačítkem myši a dát vlastnosti).
Stále nevíte kde je těch 27GB?
Zkuste otevřít pruzkumníka (klávesa Win + E) - nástroje - možnosti složky - zobrazení - zobrazovat skryté soubory a složky - OK
Pak zkuste znovu najet do oné 29GB složky.

doplněno 23.10.11 18:35:

Spustit průzkumníka, kliknout pravým na C: - vlastnosti - obecné - vyčištění disku, toto jste zkoušela?

marcakuca*
hodnocení

Děkuju moc mi to pomohlo ,to tím jak ste říkal zobrazit ty skryté soubroy.děkuji moc .

ahasver4*
hodnocení

0x

Jak máte celkově velký disk?Místo můžete získat i pomocí vyčištění disku.Start,Všechny programy,Příslušenství,Systémové nástroje,Vyčištění disku.Hodně místa ušetříte když dáte smazat body obnovy.Ale to je jen na Vás...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já jsem třeba teď zjistil, že mi v Dokumentech v Neru zůstalo 4GB video, které jsem před časem vypaloval. A podívej se pořádně na to, co máš na ploše. Ta je taky v Dokumentech.

bena*
hodnocení

0x

Navrhuju několik věcí

1) Smazat body obnovení - klikněte na Start-Ovládací panely-Systém-Obnovení systému. Tam zaškrtněte Zakázat nástroj obnovneí systému na všech jednotkách. Pak klikněte na Použít. Pak odškrtněte to Zakázat nástroj obnovení systému na všech jednotkách a klikněte na Použít-OK. Mělo by se uvolnit několik celkem dost místa.

2) Skočte do Ovládacího panelu Přidat nebo Odebrat programy /Programy a funkce ve Vistě a 7/. Odinstalujte všechny programy, co nepoužíváte.

3) Jak již tu někdo psal, spusťte nástroj Vyčištění disku. Dostanete se do něj kliknutím na Start-Programy.Příslušenství-Systémové nástroje-Vyčištění disku.

4) Hudbu, obrázky nebo filmy zkuste vypálit na disky CD/DVD nebo přesunout na přenosný harddisk či USB flešku.

5) Zakažte režim spánku - uvolní se tolik MB, kolik máte nainstalováno paměti RAM. Skočte do Ovládacího panelu Správa výkonu a na záložce Režim spánku odškrtněte možnost Zapnout podporu režimu spánku. Pak kliknout na Použít-OK.

6) Spousťte Defragmentaci disku - Start-Programy-Příslušenství-Systémové nástroje-Defragmentace Disku

7) Nainstalované programy, co používate, zkuste přeinstalovat na disk D, existuje-li v počítači. To samé proveďte se soubory jako jsou dokumenty, písničky, filmy, fotky, pokud nebyly předstím vypáleny na CD/DVD nebo přesunuty na USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]