Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistit PC vysavačem?

Od: rebull* odpovědí: 15 změna:

Dobry den. Chcem sa spýtať či mate nejake skusenosti s tim že ked ste povysavali všetok prach z bedne, a potom ste ho zapli a vam zhorela doska alebo graficka .. lebo som čítal, že keď sa vysáva tak sa vytvára nejaká statická elektrina .. no a že to potom može urobit velke problemy .. tak sa Vás úýtam .. "s vysavačom alebo bez "..? lebo s tim stlačenym vzduchom asi nevyfukam chumače prachu .. (lebo dlho nebol čisteny.)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Já na statickou elektřinu moc nevěřím,tedy né,že neexistuje,jen mi při vysávání nikdy nedělala problém.Pokud máte umělohmotnou trubici,tak bych se toho nebál.dělám to často.

doplněno 23.10.11 14:27:

A u vysavačů bývá takový zúžený nástavec,ten je ideální..:)

rebull*
hodnocení

aha no dobre :D a tak to skusim povysavať a potom vyfukať s kompresorom .. a radšej dam dalej hadicu lebo tam je dost silny tlak :)

sinner

Klidně bych jen vyfoukl kompresorem a tlak by se tam měl dát regulovat:)

ahasver4*

:)Foukat prach ven z PC?V obýváku?To by mě stará zahlušila...:)Takhle prach jen přemístíte na nesprávné místo... :)

hodnocení

2x

Vysával sem i tou velkou nezúženou trubicí a nic se nestalo.

ahasver4*

S tím souhlas,jen to nabere ,,větší fofr,,...:)

hodnocení

2x

Desítky pc a ntb výsáto.. žádný bordel nikde nelítá a je to rychlé...

Ono pc jak pc ale takový monitor fouknutý vzduchem už nemusí jít nikdy vyčistit...

hodnocení

1x

Já na statickou elektřinu věřím, jelikož jsem už jako bastlíř zažil, kolik toho dokáže poničit. Na čištění počítače zásadně stlačený vzduch ve spreji, štěteček a takové ty mokré antistatické ubrousky. Nic víc.

A s počítačem rozhodně ven, ať si prach nesedne na nábytek :) )

bena*

Souhlas, není nad stlačený vzduch ve spreji /používám značku OMEGA - kupuju na Alze/. Štěteček je důkladný a krásně s ním vyčistíte jednotlivá žebírka v chladičích, lopatky na větráku se také dobře čistí. Ty ubrousky taky nejsou špatné, ale já je nepoužívám.

Vysavač špatný není, ale na jemný prach nebo na prach, co je "hluboko" to není vončo.

bustech*
hodnocení

0x

jestli je opravdu zaprášený (hlavně větráčky) tak bych vyčistil pouze rvětráčky. Jinak bych do toho vůbec nešahal on i ten prach dokáže být vodivý a můžeš si způsobit akorát škodu svoji aktivitou.

fasd
hodnocení

0x

Já používám nožní pumpu na gymnastické míče + vysavač.

Hubici od vysavače dám k PC, ale daleko by nedošlo k statickému výboji a zapnu ho. A pak nožní pumpou pumpuju a nafukovací hadičkou směruju na místa s prachem. Prach se dostane pryč z vnitřku PC a vysavač velkou část prachu pochytá. Je to levnější než kupovat předažený stlačný vzduch ;).

ale ideální je to dělat ve dvou lidech, kdy ten druhý ještě směruje vysavač tam, kde se zvedne prach ;).

fasd: Předražený stlačený vzduch? *sok*

Lepší zaplatit 100Kč za sprej se stlačeným vzduchem než riskovat, že vysavačem poničím desku za několik tisíc :) A tady nejde jen o statickou elektřinu. I hubicí můžeš svou neopatrností něco poničit. SMD součástky, jsou velmi křehké a je jich na desce požehnaně.

Tak ten vysavac podle me toho fakt moc nepochyta, jinak pumpovat urcite muzte, jen urztet pumpu nehybne, nebo mit druheho cloveka. To radeji ten ztlacny vzduch v pixle, nebo kompresor

hodnocení

0x

Obecne je lepsi prach vyfoukat, nez vysat. Vysavam jen krube necistoty a vyfoukam zbytek. Ten PC klidne muzete odnest ven a vyfoukat tam, samozrejme, kdyz neprsi *smich*. Na statickou elektrinu verte, neni to az takova sranda.

ahasver4*

Tazatel už má asi dávno PC vysáté,tak jen doplním.Nikdy mi statická elektřina nezpůspbila problém ale zato se mi podařilo hodit čerstvě uvařený kafe do odkrytého PC,připraveného k čištění.Takže statisticky je kafe pro PC větší nebezpečí,než statická elekřina...*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]