Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Chcem sa spýtať či mate nejake skusenosti s tim že ked ste povysavali všetok prach z bedne, a potom ste ho zapli a vam zhorela doska alebo graficka .. lebo som čítal, že keď sa vysáva tak sa vytvára nejaká statická elektrina .. no a že to potom može urobit velke problemy .. tak sa Vás úýtam .. "s vysavačom alebo bez "..? lebo s tim stlačenym vzduchom asi nevyfukam chumače prachu .. (lebo dlho nebol čisteny.)
Já na statickou elektřinu moc nevěřím,tedy né,že neexistuje,jen mi při vysávání nikdy nedělala problém.Pokud máte umělohmotnou trubici,tak bych se toho nebál.dělám to často.
doplněno 23.10.11 14:27: A u vysavačů bývá takový zúžený nástavec,ten je ideální..
aha no dobre :D a tak to skusim povysavať a potom vyfukať s kompresorom .. a radšej dam dalej hadicu lebo tam je dost silny tlak
Já na statickou elektřinu věřím, jelikož jsem už jako bastlíř zažil, kolik toho dokáže poničit. Na čištění počítače zásadně stlačený vzduch ve spreji, štěteček a takové ty mokré antistatické ubrousky. Nic víc.
Souhlas, není nad stlačený vzduch ve spreji /používám značku OMEGA - kupuju na Alze/. Štěteček je důkladný a krásně s ním vyčistíte jednotlivá žebírka v chladičích, lopatky na větráku se také dobře čistí. Ty ubrousky taky nejsou špatné, ale já je nepoužívám.
Vysavač špatný není, ale na jemný prach nebo na prach, co je "hluboko" to není vončo.
Já používám nožní pumpu na gymnastické míče + vysavač.
Hubici od vysavače dám k PC, ale daleko by nedošlo k statickému výboji a zapnu ho. A pak nožní pumpou pumpuju a nafukovací hadičkou směruju na místa s prachem. Prach se dostane pryč z vnitřku PC a vysavač velkou část prachu pochytá. Je to levnější než kupovat předažený stlačný vzduch .
ale ideální je to dělat ve dvou lidech, kdy ten druhý ještě směruje vysavač tam, kde se zvedne prach .
fasd: Předražený stlačený vzduch?
Lepší zaplatit 100Kč za sprej se stlačeným vzduchem než riskovat, že vysavačem poničím desku za několik tisíc A tady nejde jen o statickou elektřinu. I hubicí můžeš svou neopatrností něco poničit. SMD součástky, jsou velmi křehké a je jich na desce požehnaně.
Obecne je lepsi prach vyfoukat, nez vysat. Vysavam jen krube necistoty a vyfoukam zbytek. Ten PC klidne muzete odnest ven a vyfoukat tam, samozrejme, kdyz neprsi . Na statickou elektrinu verte, neni to az takova sranda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.