Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plocha - nežádoucí, zafixovaný text z menu

Od: ruda* odpovědí: 7 změna:
Mám prosbu - dotaz : Na PC - OS Windows XP Profesonal ( verze 5.1 servis pack 3 ) se mi nyní občas stane, že mi na obrazovce "uvízne" položka z nějakého menu - rozevírací nabídky a nechce zmizet, dokud se nerestartuje nebo nevypne PC. Text je fixován stále na jednom místě monitoru, bez ohledu na to, jaký program je spuštěn a projevuje se jako tmavší obdélníček s bílým textem - přesně tak i v rozměru řádky, jak se zobrazuje v předmětném menu - barevně je to ale vlastně inverzní zobrazení. Je úplně jedno, z jakého programu to bylo menu ( prohlížeč, e-pošta, atd.) . Zůstane to na ploše i přes ikony, když se všechny programy . zavřou. Dost mne to zlobí a nevím, jak na to, stane se to jen občas, ale otravuje to!
Příklad : Obdélníček - výška cca 5mm, délka 70 mm a v něm bíle např. text : " Zpět Ctrl+Z."
nebo právě teď : " Zkontrolovat aktualizace " ( samozřejmě bez uvozovek ).
Začalo to až v posledních dvou týdnech. Jinak vše ostatní funguje zcela normálně. Děkuji všemupřímně předem za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

Taky se mi to kdysi stalo a mám dojem,že to přestalo po aktualizaci ovladače grafické karty.

souhlas, tohle mi začalo dělat na WIN7, najednou, z ničeho nic. Nainstaloval jsem nové ovladače grafiky a problém byl pryč :)

ruda*
hodnocení

Děkuji, ale pomohla odpověď od dzordz - viz dále.

dzordz*
hodnocení

2x

Zkuste Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Vizuální efekty, zrušit Postupné hasnutí nabídek po výběru položky (v xp se to může jmenovat trochu odlišně).

ruda*
hodnocení

Děkuji za dobrý tip, toto skutečně problém vyřešilo.

bena*
hodnocení

0x

Zkusil bych stáhnout a nainstalovat program CCleaner a vyčistil bych jak disk, tak i registr.

Nebylo by na škodu udělat kontrolu antivirovým a antispyware programem.

ruda*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale to jsem dělal. Zde problém není - pomohla mi odpověď od dzordz - viz dále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]