Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se kupovat IT z ciziny

Od: monkeyking* odpovědí: 22 změna:

Vyplatí se kupovat PC, mobily a jiné příslušenství z ciziny? Například z Indie nebo Číny, kde je veliký rozdíl v cenách.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Za sebe říkám,že ne.On je taky rozdíl i v kvalitě,nejen v ceně.

doplněno 22.10.11 21:14:

A reklamace by asi taky byla složitější...

doplněno 22.10.11 21:22:

Nějak jsem z dotazu vyvodil,že jde o to zda si objednat v cizině,Indie,Čína...Jinak souhlas s názorem dole..:)

sosacek
hodnocení

0x

Už je dávno kupuješ, jenom o tom nevíš.. :)

drich*
hodnocení

0x

Vyplatí, ale ne všechny typy, musíš to pečlivě zvážit a propočítat...případné navýšení o CLO A DPH například.

Jinak drobnější elektronika je asi jasná, nabíječku na mobil za 25 Kč včetně poštovného, ochranné folie na displej za pár korun, "knoflíkové baterie" a mnoho dalšího.

hodnocení

0x

Vždyť se to tam vyrábí a tady je všechno zbytečně drahé. Reklamace ty neuznávám 90% výrobků se porouchá po záruce, myslim že proti tomu jak je cokoliv venku levnější než u nás se rozhodně vyplatí riskovat ;).

ahasver4*

No jo,všechno je o klice,měl jsem dovezené,nové PC a po půl roce mi odešel zdroj a HDD...A zbyly mi jen starosti...A mám i PC vyřazené firmou v Německu,deset let staré a šlape jsko hodinky...

doplněno 22.10.11 22:24:

pro bmbx...:)

Zdroj a HDD není taková položka, takže jaké starosti? Ztráta dat? To je pak mrzuté, ale to se může stát kdykoliv a je jedno kde to koupíš, na to je jediná obrana - ZÁLOHOVAT. Já jsem se nikdy nebál kupovat v zahraničí a i u věcí koupených u nás neřeším jestli to má vůbec nějakou záruku a jak dlouhou. Nemyslím si, že bych byl nějaký klikař ;).

ahasver4*

Zálohovat bylo první co jsem se naučil...:)Já mluvím všeobecně,můj názor je,že ne,tvůj,že jo.Tak to bývá.Že jsou u nás šílený ceny proti venku je ale jasný...:)

hodnocení

0x

PC už bych dnes nekoupil z venku ani já... už i prodejci apple produktů jsou na úrovni ostatních zemí...

Ale takový dealxtreme... ti mi bali 2kg balík každý měsíc... ač dnes hlavně z důvodu objednávek pro známe ale já od tama koupil již plno LED žárovek s cenou v ČR nedostupnou... po cílené koupi v řr jsem zjistil že kupuji jednu a tu samou věc 4x dráž..

Takže je to jak u čeho..

hangar, jake s nimi mate zkusenosti, take jsem se na to dival, ale moc ji neverim. Jak jsou na tom se svitivosti?

monkeyking*
hodnocení

Děkuji, ale já jsem myslel jestli cenově se to vyplatí!

ahasver4*

Je to tam lacinější.Jestli Vám jde o tohle.

monkeyking*
hodnocení

Ano to vím taky, ale zda se to vyplatí, prtože pak bych určitě musel platit poštovný atd.

ahasver4*

Na to odpovídá výše drich..Víc se k tomu říci nedá...

monkeyking*
hodnocení

Co je drich?

ahasver4*

:) @monkeyking

doplněno 23.10.11 15:13:

V podstatě říká,že si musíš propočítat u konkrétního zboží,zda se ti o,s ohledem na clo a DPH,vyplatí.

drich*

Uveď konkrétní produkt a můžeme se bavit o konkrétních cenách :)

monkeyking*
hodnocení

Chtěl bych kvalitní notebook na vše ( hlavně levný) aby prostě nebyl na pár použití!

drich*

Ano dá se sehnat, ovšem cenový rozdíl bude pár set korun (když už k tomu připočtu DPH a CLO) a těch pár stovek Vám stojí za to nemít záruku? Ono totiž uznávání záruky při nákupu na jiném kontinetu je u většiny prodejců problém.

Notebook na "VŠE" a "LEVNÝ" se v podstatě vylučují ale určitě pro Vás bude lepší varianta si ho objednat u nás.

Dostanete záruku a vybírat můžete pod 10 000 to se Vám zdá mnoho?

Dotaz zněl z Indie a z Číny - tam to rozhodně jen pár stováků nebude. Já s oblibou kupoval eletroniku v UAE, tam mají nejposlednější novinky, které k nám dojdou mnohdy až s půlročním zpožděním a cena až 40% menší. Záruka - nezáruka, jak už jsem psal tak mě nezajímá ani u věcí které koupím u nás, když se něco má porouchat tak na 90% je to po záruce.

monkeyking*
hodnocení

POZOR! Zde je možnost že mi to může poslat kamarád, takže nevim jestli to poštovný by vyšlo stejně ... A taky bych potřeboval nějaký kvalitní smarphone .. nejlíp jeden z novějších iPhone :P

Poštovné odkudkoliv je mnohdy levnější než poštovné po naší republice *haha*

monkeyking*
hodnocení

Ale no tak .. kolik by to asi mohlo být z Indie do ČR?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]