Nejste přihlášen/a.
Vyplatí se kupovat PC, mobily a jiné příslušenství z ciziny? Například z Indie nebo Číny, kde je veliký rozdíl v cenách.
Vždyť se to tam vyrábí a tady je všechno zbytečně drahé. Reklamace ty neuznávám 90% výrobků se porouchá po záruce, myslim že proti tomu jak je cokoliv venku levnější než u nás se rozhodně vyplatí riskovat .
No jo,všechno je o klice,měl jsem dovezené,nové PC a po půl roce mi odešel zdroj a HDD...A zbyly mi jen starosti...A mám i PC vyřazené firmou v Německu,deset let staré a šlape jsko hodinky...
doplněno 22.10.11 22:24: pro bmbx...
Zdroj a HDD není taková položka, takže jaké starosti? Ztráta dat? To je pak mrzuté, ale to se může stát kdykoliv a je jedno kde to koupíš, na to je jediná obrana - ZÁLOHOVAT. Já jsem se nikdy nebál kupovat v zahraničí a i u věcí koupených u nás neřeším jestli to má vůbec nějakou záruku a jak dlouhou. Nemyslím si, že bych byl nějaký klikař .
PC už bych dnes nekoupil z venku ani já... už i prodejci apple produktů jsou na úrovni ostatních zemí...
Ale takový dealxtreme... ti mi bali 2kg balík každý měsíc... ač dnes hlavně z důvodu objednávek pro známe ale já od tama koupil již plno LED žárovek s cenou v ČR nedostupnou... po cílené koupi v řr jsem zjistil že kupuji jednu a tu samou věc 4x dráž..
Takže je to jak u čeho..
Ano to vím taky, ale zda se to vyplatí, prtože pak bych určitě musel platit poštovný atd.
V podstatě říká,že si musíš propočítat u konkrétního zboží,zda se ti o,s ohledem na clo a DPH,vyplatí.
Ano dá se sehnat, ovšem cenový rozdíl bude pár set korun (když už k tomu připočtu DPH a CLO) a těch pár stovek Vám stojí za to nemít záruku? Ono totiž uznávání záruky při nákupu na jiném kontinetu je u většiny prodejců problém.
Notebook na "VŠE" a "LEVNÝ" se v podstatě vylučují ale určitě pro Vás bude lepší varianta si ho objednat u nás.
Dostanete záruku a vybírat můžete pod 10 000 to se Vám zdá mnoho?
Dotaz zněl z Indie a z Číny - tam to rozhodně jen pár stováků nebude. Já s oblibou kupoval eletroniku v UAE, tam mají nejposlednější novinky, které k nám dojdou mnohdy až s půlročním zpožděním a cena až 40% menší. Záruka - nezáruka, jak už jsem psal tak mě nezajímá ani u věcí které koupím u nás, když se něco má porouchat tak na 90% je to po záruce.
POZOR! Zde je možnost že mi to může poslat kamarád, takže nevim jestli to poštovný by vyšlo stejně ... A taky bych potřeboval nějaký kvalitní smarphone .. nejlíp jeden z novějších iPhone :P
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.