Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xubuntu formátování disku

Od: gert odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mam takovou otázku jak v operačním systemu xubuntu naformatuju disk.Prosím o radu.Krok po kroku.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Předpokládám, že máte nejnovější Xubuntu 11.10 :)

Takže klikněte na Nabídku Xfce /ta myšička/ a zvolte Centrum Softwaru pro Ubuntu /Ubuntu Software Center/. V Centru Softwaru pro Ubuntu klikněte na Příslušenství a najděte tam Diskový nástroj /Disk Utility/ a nainstalujte ho. Pak by se měl vytvořit spuštěč v Nabídce Xfce. Pak už je to snad jasné.

Pokud si chcete naformtávoat disk pro instalaci Xubuntu, tak při instalaci se formátuje automaticky.

gert
hodnocení

DOBRÝ DEN UDĚLAL JSEM VŠE CO JSTE ŘÍKAL A KDYŽ CHCI NAFORMÁTOVAT TAK MI TO PÍŠE.CHYBA PŘI FORMÁTOVÁNÍ DISKU ZAŘÍZENÍ JE ZANEPRÁZDNĚNÉ. CO MÁM DĚLAT? VÍTE O CO MI DE POTŘEBUJU NAFORMÁTOVAT DISK A PAK JSEM SI CHTĚL NAINSTALOVAT WIN. XP.DÍK PŘEDAM ZA OPOVĚĎ.

dzordz*

Nepůjde vám naformátovat partition, která se právě používá. Xubuntu si vypalte, spusťte z live cd a pak zformátujte, co potřebujete.

bena*
Tak to rovnou hoďte do mechaniky CD s Windows XP a až se dostanete k výběru oddílu, kam XP nainstalovat tak dosavadní oddíl(y) odstraňte a vytvořte nový(é). Ty si pak naformátujte na NTFS nebo FAT32 při instalaci. Hlavně neformátujte rychle, ale klasicky.
Nevím, co Vás vede k přechodu z Linuxu na Windows, ale budiž.

ahasver4*
hodnocení

0x

Máte instalační CD s XP?Proč nespustíte normální instalaci?

doplněno 22.10.11 13:04:

XP umí zformátovat disk a o to Vám přece jde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]