Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mam takovou otázku jak v operačním systemu xubuntu naformatuju disk.Prosím o radu.Krok po kroku.Děkuji
Předpokládám, že máte nejnovější Xubuntu 11.10
Takže klikněte na Nabídku Xfce /ta myšička/ a zvolte Centrum Softwaru pro Ubuntu /Ubuntu Software Center/. V Centru Softwaru pro Ubuntu klikněte na Příslušenství a najděte tam Diskový nástroj /Disk Utility/ a nainstalujte ho. Pak by se měl vytvořit spuštěč v Nabídce Xfce. Pak už je to snad jasné.
Pokud si chcete naformtávoat disk pro instalaci Xubuntu, tak při instalaci se formátuje automaticky.
DOBRÝ DEN UDĚLAL JSEM VŠE CO JSTE ŘÍKAL A KDYŽ CHCI NAFORMÁTOVAT TAK MI TO PÍŠE.CHYBA PŘI FORMÁTOVÁNÍ DISKU ZAŘÍZENÍ JE ZANEPRÁZDNĚNÉ. CO MÁM DĚLAT? VÍTE O CO MI DE POTŘEBUJU NAFORMÁTOVAT DISK A PAK JSEM SI CHTĚL NAINSTALOVAT WIN. XP.DÍK PŘEDAM ZA OPOVĚĎ.
Nepůjde vám naformátovat partition, která se právě používá. Xubuntu si vypalte, spusťte z live cd a pak zformátujte, co potřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.