Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, omlouvám se,ale ohledně PC jsem laik a potřebuji poradit jak po domě rozvést wifi.
Jsme připojeni přes pevnou linku (UPC), drát mi vede z tel. rozvodu do modemu a odtud se táhne napříč
chodbou a přes lustr do PC. Nesmírně vzhledné... Potřeboval bych zrušit kábl a přijímat net přes wifi.
Poradíte? Díky moc. Mira
Kabel k PC zrušíš a nahradíš stejným ale kratším kabelem tak, aby dosáhl do místa, kde umístíš wifi access point - router. Do PC si koupíš wifi adaptér, pokud to není notebook, který má wifi už v sobě. Router i adaptér nakonfiguruješ - to tady nebudu pitvat, liší se to dle typu přístroje a návod bývá přiložený nebo se stáhne z netu.
Paajo, díky moc, ale je možné, aby byl router ´v jiné místnosti? Rozvod telefonu je totiž v chodbě a PC v pracovně a z tvé odpovědi mi vyvstává dojem, že stále povleču drát mezi routerem a PC? Asi jsem d.bil, ale více po lopatě... MIra
Jen malý dovětek,mám takto signál po celém,patrovém domě a síla signálu je dostačující i v nejodlehlejší místnosti.
Samozřejmě, že bude moci být router v jiné místnosti než je PC, pokud nejsou oplechované zdi nebo místnosti nejsou od sebe moc daleko.
doplněno 20.10.11 09:04:Wi-Fi byla prapůvodně navržena právě jen pro bezdrátové rozvody sítí po budovách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.