Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřebuji radu.
Jde o zvuk a zvukovou kartu. Tak trochu tvořím videa a potřebuji kvalitní zvuk. Už jsem opravdu zkoušel co se dalo. Nejdříve jsem myslel, že jde o závadu mikrofonu / sluchátek. Po výměně jsem ale zjistil, že chby bude nejpíše ve zvukové kartě.
Zvukovku mám integrovanou na základovce M4A88T-V EVO/USB3. Zvukovka tam je ALC892 8-channel High Definition Audio CODEC.
Jde mi o to, že nahrávaný zvuk je příliš potichu. (na zesílení jsem zkoušel snad všechno).
Navíc při nahrávání rozhovoru na skype či TS mi Audacity snímá i zvuk toho druhého, i když by to dělat nemělo.
Softwarově jsem zkoušel snad vše. Pro jsem došel k závěru, že na vině bude zvuková karta.
Proto potřebuji radu. Je to opravdu možné?
Kterou novou zvukovku koupit? (Na ceně "skoro" nezáleží")
Budu strašně vděčný za jakoukoliv odpověď.
Děkuji.
Jakub V.
Zvukovka integrovaná na základní desce je právě tak jen na ozvučení PC .
Pro vážnější práci se zvukem je nezbytná solo zvuková karta.
Klasikou a snad i jedničkou mezi zvukovkami je firma Creative a její soudblastery.
zkuste se mrknout na jejich výrobky, např .
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi Xtreme
Pokud nejste špičková operní hvězda a chcete jen přidat mluvený komentář tak určitě stačí integrovaná zvukovka. Nějak nerozumím vaší zmínce o Skype - tam je úroveň hlasitosti dobrá? Vstupy běžných zvukovek jsou nachystány na běžný elektretový mikrofon. Pokud chcete použít kvalitní dynamický mikrofon musíte použít předzesilovač. Nemáte v nastavení vaší zvukovky Boost 22 dB nebo něco podobného? Tím se zvyšovalo zesílení. Při míchání zvuku, nebo přidávání hudby se zvukovka nezapojuje - záležitost software (použitých kodeků, datového toku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.