Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková karta

Od: jakub* odpovědí: 2 změna:

Zdravím.
Potřebuji radu.
Jde o zvuk a zvukovou kartu. Tak trochu tvořím videa a potřebuji kvalitní zvuk. Už jsem opravdu zkoušel co se dalo. Nejdříve jsem myslel, že jde o závadu mikrofonu / sluchátek. Po výměně jsem ale zjistil, že chby bude nejpíše ve zvukové kartě.
Zvukovku mám integrovanou na základovce M4A88T-V EVO/USB3. Zvukovka tam je ALC892 8-channel High Definition Audio CODEC.
Jde mi o to, že nahrávaný zvuk je příliš potichu. (na zesílení jsem zkoušel snad všechno).
Navíc při nahrávání rozhovoru na skype či TS mi Audacity snímá i zvuk toho druhého, i když by to dělat nemělo.
Softwarově jsem zkoušel snad vše. Pro jsem došel k závěru, že na vině bude zvuková karta.
Proto potřebuji radu. Je to opravdu možné?
Kterou novou zvukovku koupit? (Na ceně "skoro" nezáleží")
Budu strašně vděčný za jakoukoliv odpověď.
Děkuji.
Jakub V.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaroslaw
hodnocení

0x

Zvukovka integrovaná na základní desce je právě tak jen na ozvučení PC .

Pro vážnější práci se zvukem je nezbytná solo zvuková karta.

Klasikou a snad i jedničkou mezi zvukovkami je firma Creative a její soudblastery.

zkuste se mrknout na jejich výrobky, např .

CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi Xtreme

hodnocení

0x

Pokud nejste špičková operní hvězda a chcete jen přidat mluvený komentář tak určitě stačí integrovaná zvukovka. Nějak nerozumím vaší zmínce o Skype - tam je úroveň hlasitosti dobrá? Vstupy běžných zvukovek jsou nachystány na běžný elektretový mikrofon. Pokud chcete použít kvalitní dynamický mikrofon musíte použít předzesilovač. Nemáte v nastavení vaší zvukovky Boost 22 dB nebo něco podobného? Tím se zvyšovalo zesílení. Při míchání zvuku, nebo přidávání hudby se zvukovka nezapojuje - záležitost software (použitých kodeků, datového toku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]