Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Ach jo, předevčírem jsme dělaly s kámoškama challenge, a natáčely jsme to notebookem. A mě se vylila jupí šťáva s chilli kořením přímo do klávesnice. Zvuk jde, ale taková ta dotyková myš vůbec nefunguje, mezerník a písmeno I jsou jakoby zaklíněné, nejdou skoro vůbec stlačit, a z klávesnice vyléza to koření. Celý notebook voní po chilli a jupí šťávě. Je strašně pomalý internet, a když otevřu notebook, tak je černá obrazovka, a pak teprve nastartuje... Když se otevře, tak zezačátku nereaguje na myš (normální.) Je mi 11 a máma se asi zblázní, když jí řeknu, co se stalo. Není nějaká funkční rada, abych se té pomalosti a mezerníku s I nějak zbavila? Dost mě to štve a notebook je teprve 2 roky starý... PROSÍM, PORAĎTE!
Devce nestastne, to bude zle. Jestli vubec notebook nekdy pojede zase jako driv. Vypni, vyndej baterku, jak uz ti bylo receno, obrat ho klavesici a displejem k zemi a nechej dva dny vypnuty. Pak to zkus znovu zapnout. Je treba nechat to dukladne vysusit. A co se tyce koreni tak pak nezne bud vyklepat, nebo vysat. Ale je dulezite to mit vypnute at to uschne. Mame se priznat musis a je treba to pak nejak resit. hrozi velike riziko zniceni casti pocitace. Budes mit stesti kdyz ti nepujde jen ta dotykova plocha na prsty, touchpad.
doplněno 13.02.13 19:01:hlavne to nesusit v troube nebo mikrovlne.znal sem takoveho cloveka.
Vypni notes, odpoj jej od nabíječky a vyndej baterku (jinak budou škody - pravděpodobně, výrazně větší!) a co nejdřív se přiznej mámě - nic jednoduchého (jako třeba AbrakaDabra) neexistuje a ty nejsi (opět pravděpodobně) ještě schopna notes rozebrat a vyčistit tak, aby ještě mělo cenu jej poté skládat - nic ve zlém...
Majsterjoe: To je skoro lepší historka, než - kterak v mikrowellce nesušit psa...
Jestli černá obrazovka, bude to asi víc než jen klávesnice a touchpad. Odnést do servisu a doufat, že s tím ještě budou schopni něco udělat - protože je dost dobře možné, že už ne.
doplněno 13.02.13 19:37: = Je možné, že už jsi ho "zabila"
Já jsem napsal, že je třeba ho odnést do servisu, ale ne, že ho tam má odnést ona
Jen jsem chtěk říct, že u počítače s takovými příznaky už pouhé vysušení stačit nebude.
doplněno 13.02.13 19:53: Mimochodem, "duchajdě"patří pochvala za hezky srozumitelně napsaný příspěvek, to se tu moc často nevidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.