Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace win7 - nejde zvolit disk

Od: joyseg12 odpovědí: 5 změna:

Mám repaovaný pc bez OS.Chci tam nainstalovat windows 7 (samozřejmě legální :), vše jde ale jak se tam objeví vyberte disk na který chcete win nainstalovat ale žádný hdd tam není.Když dám aktualizovat nebo vyhledat nic to nenajde-žádný hardisk nenalezen.Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den, najdete ten disk v Biosu? Bud to nemate povolene tam, nebo je chyba v pripojeni kabelu

stany*
hodnocení

0x

Podle mne máte starou desku, kde máte SATA1 a disk máte SATA2, proto instalace ten disk nevidí a není vidět ani v BIOSU. Pokud jste z Brna, ozvěte se na PM a domluvíme se co s tím

Jak jste na toto prisel, je to jedna z moznosti, ale od stolu hadat, jestli ma uzivatel SATA disk, nebo IDE by jsem si opravdu netroufl. Podivejte se do toho Bios, jestli tam ho PC vidi, popripade jestli nemate SATA1, nebo IDE1 zakazano

stany*

Protože tímto způsobem se většinou repasy dělají, vezme se stará deska, která je dávno za zenitem, osadí se tam výkonnější procesor ( z jiné repase ), lepší ramky, které deska nevyužije, ale bude se tvářit jako nabouchaná sestava. Samozřejmě nový velkokapacitní HDD. Nic se netestuje, nezahoří a šoupne se to zákazníkovi za "velmi výhodnou cenu" s tím, že si on sám dokoupí OS a nainstaluje. Ale samozřejmě se mohu mýlit a v PC se jen vysunul kablík třeba vlivem přepravy... Uvidíme, co nám napíše tazatel

ahasver4*
hodnocení

0x

A můžete ten PC otevřít a zkontrolovat jestli je vše dobře zapojeno?Možná jen špatný dotek...

doplněno 19.10.11 11:17:

Já bych to oddekloval a všechno skusil dotlačit.Jestli je to repas,možná ten kdo ho dělal nepoužil správné komponenty...

doplněno 19.10.11 13:20:

Udělal bych také co radí dakon.Ale mrknul se i na to,jestli sedí dobře kšanda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]