Nejste přihlášen/a.
dobrý den chtěl bych se zeptat -mám beztrátovou sít -wifi v pásmu 5ghz i antena (ap)je 5ghz a z anteny je vedený kabel utp do wifi roureru ale ten je na 2,4ghz.příjmám internet přes notebook s wifi kartou 802.11n muže to mít nějaký vliv na ztrátu signálu atd.děkuji.internet jede v pohodě.má být ten rourer tak y na pásno 5gh aby mi to jelo na notasu?
Jiná frekvence jiné pásmo.. tedy ne neruší se.. dle nastavení šíří signál jen nkový router takže je možné 2,4ghz vypnout a uspořit nějaký ten watík energie pokud již tak nebylo učiněno.. a teoreticky o něco méně rušit 2,4 pásmo které dnes hlavně v městech jako je praha atd dosti zarušené a klesají díky tomu dosahy ostátních..
tak jiné vysvětlení-mám na domě na střeše antzenu 5ghz a sté vede kabel utp do obývaku je napojený na router 2.4ghz.a chtěl bych zlepšit signál-příjmám ho na notebooku s wifi kartou vadí to že je to 2,4ghz ten router nebo je to jedno.díky
5GHz nebo 2,4Ghz nemá, nebude a nemůže mít vliv na zlepšení / zhoršení příjmu mezi notebookem a obývákem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.