Nejste přihlášen/a.
Proč se má před vyndáním flešky z USB portu počítače napřed klikat na ikonku "Bezpečně odebrat zařízení"? (Používám Widows XP)
Co je nebezpečné na tom ji normálně vytáhnout?
No,vystavujete se tím nebezpečí,že ji pak systém znovu nepozná.Ten nástroj tam není jen tak pro nic a za nic...
doplněno 16.10.11 21:33: Hodně lidí by vám mohlo vyprávět,jak je to vytrestalo.Patřím mezi ně...
Taky se může stát, že na ni něco kopírujete a už se zdá, že je to hotové, ale ono to pořád chroustá... Když ji vytáhnete hned, tak může být kopírovaný soubor poškozený a nepůjde otevřít. Flashku můžete také odebrat i přes ... Tento počítač ... najdete si ikonku flashky, kliknete pravým myšítkem a dáte "vyjmout" (eject). Pak v pohodě odpojíte.
Dokonce jsou na to i zvlášť nástroje,které se dají stáhnout.Ono někdy to blbne a pořád hlásí,že odebrat nejde...Sice málokdy ale občas se to stane...A pak příjdou nervy...Vyrvat,nevyrvat...
Také funguje tohle... safelyremove.com/...
doplněno 16.10.11 22:25: Sakra,tohle jsem nechtěl...nějak mi uniklo,že za to chtějí penízky.Ale někde jsem určitě vidě free...
Jak píše hankauk, systém má třeba flashku ještě "rozpracovanou" a když ji vytrhneš, můžou zůstat data (i systémová) v rozhozeném (případně nepoužitelném) stavu. Příkazem "odebrat" dáš pokyn, aby se z mezipamětí (z cache) na flash zapsalo vše, co se zapsat má. Pak už na ni WIN nepřistupují a tobě napíšou, že "lze bezpečně odebrat".
Taky se může stát, že na ni něco kopírujete a už se zdá, že je to hotové, ale ono to pořád chroustá... Když ji vytáhnete hned, tak může být kopírovaný soubor poškozený a nepůjde otevřít. Flashku můžete také odebrat i přes ... Tento počítač ... najdete si ikonku flashky, kliknete pravým myšítkem a dáte "vyjmout" (eject). Pak v pohodě odpojíte.
doplněno 16.10.11 21:46:Koukám, že mi dneska blázní počítač?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.