Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečně odebrat zařízení

Od: atreus* odpovědí: 13 změna:

Proč se má před vyndáním flešky z USB portu počítače napřed klikat na ikonku "Bezpečně odebrat zařízení"? (Používám Widows XP)

Co je nebezpečné na tom ji normálně vytáhnout?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

4x

No,vystavujete se tím nebezpečí,že ji pak systém znovu nepozná.Ten nástroj tam není jen tak pro nic a za nic...

doplněno 16.10.11 21:33:

Hodně lidí by vám mohlo vyprávět,jak je to vytrestalo.Patřím mezi ně...:)

des*

Moje řeč,ikdyž někteří tvrdí že se to nemusí.Dělám to pokaždé.

sokolik

Kde je kolonka, Bezpečně odebrat zařízení?

des*

Není kolonka,objeví se dotaz,když se klikne na to zařízení,obyčejně USB.

ahasver4*

Vpravo dole na liště...

doplněno 16.10.11 23:13:

už mám dost,jdu spát,nevšimnu si,,kolonka,,...:)

hankauk*
hodnocení

2x

Taky se může stát, že na ni něco kopírujete a už se zdá, že je to hotové, ale ono to pořád chroustá... Když ji vytáhnete hned, tak může být kopírovaný soubor poškozený a nepůjde otevřít. Flashku můžete také odebrat i přes ... Tento počítač ... najdete si ikonku flashky, kliknete pravým myšítkem a dáte "vyjmout" (eject). Pak v pohodě odpojíte.

ahasver4*

Dokonce jsou na to i zvlášť nástroje,které se dají stáhnout.Ono někdy to blbne a pořád hlásí,že odebrat nejde...Sice málokdy ale občas se to stane...A pak příjdou nervy...Vyrvat,nevyrvat...*ua*

doplněno 16.10.11 22:12:

Také funguje tohle... safelyremove.com/...

doplněno 16.10.11 22:25:

Sakra,tohle jsem nechtěl...nějak mi uniklo,že za to chtějí penízky.Ale někde jsem určitě vidě free...*zed*

stává se to, když je na ní odkaz nějakého programu, třeba se zobrazuje její adresář v Totalcomanderu, nebo průzkumníku. Stačí přepnout na komanderu na jiný disk (nebo ho zavřít) a problém zmizí.

hm*
hodnocení

1x

Jak píše hankauk, systém má třeba flashku ještě "rozpracovanou" a když ji vytrhneš, můžou zůstat data (i systémová) v rozhozeném (případně nepoužitelném) stavu. Příkazem "odebrat" dáš pokyn, aby se z mezipamětí (z cache) na flash zapsalo vše, co se zapsat má. Pak už na ni WIN nepřistupují a tobě napíšou, že "lze bezpečně odebrat".

hodnocení

1x

U XP by jsem odebrani pouzival, u win 7 problem neni. Jen si dat pozor, ze skutecne jiz doslo k dopopirovani souboru, jinak muzete o soubory prijit. Tim, ze zvolite bezpecne odebrat se tomuto vyhnete. Osobne to ale nepouzivam a nemam problem

hankauk*
hodnocení

0x

Taky se může stát, že na ni něco kopírujete a už se zdá, že je to hotové, ale ono to pořád chroustá... Když ji vytáhnete hned, tak může být kopírovaný soubor poškozený a nepůjde otevřít. Flashku můžete také odebrat i přes ... Tento počítač ... najdete si ikonku flashky, kliknete pravým myšítkem a dáte "vyjmout" (eject). Pak v pohodě odpojíte.

doplněno 16.10.11 21:46:

Koukám, že mi dneska blázní počítač?! *nevi*

buss
hodnocení

0x

Neklikám a problém nebyl Visty.

ladinpraha*

U WinXP jsem taky neměl nikdy problém. U Win7 se mi ale stalo, že jsem ji musel strčit do jiného USB portu, protože ten původní ji nepoznal. Navíc ve Win7 mi po hlášce Nyní můžete ... fleška nezhasne jako ve WinXP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]