Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení pevného disku

Od: jaryncharvat* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné pevný disk jakoby rozdělit a to tak by se mi v Tento počítač zobrazovaly 2 disky. Snad mi rozumíte, mám pevný disk C a chci ho rozdělit, abych měl disky např.: C a D a to tak aby se velikost rozdělila.

Děkuji za odpovědi.

Jaroslav Charvát

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No jde to, ale nejlepší je dělat tžo při instalaci systému. Win 7 mají snad správce disků který to umí za provozu již nainstalovaného systému a jinak jsou na to nástroje jako partition magic, acronis tru image a podobné. Platí ale zálohovat a zálohovat...

doplněno 16.10.11 07:23:

Acronis jsem popletl, není to true image, ale disk director :) True image je obdoba norton ghost, tedy program na zálohy celých disků/oddílů.

Kubinec- co by jsi přesně potřeboval? Ty programy jsou placené...

no mě by to bodlo taky, mám nový ntb s oper.sytsém Win7 home,porad prosím kde to najdu?děkuji

hodnocení

2x

Ve Win 7 to je Ovládací panely - Systém a zabezpečení - Vytvořit a formátovat oddíly na pevném disku.

Tam si pak můžeš dělat co chceš, ale já to stejně dělám pomocí Acronisu Disk Director.

ahasver4*
hodnocení

2x

Acronis to umí skvěle ale bohužel jen v placené verzi.Dělal jsem to i přes nástroj ve W7 ale vytrestalo mě to.Proto platí rada zhora,zálohovat,zálohova,zálohovat...:)

doplněno 16.10.11 00:43:

Ve Vistě je to podobné,návod tady: pcmagazin.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]