Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozilla vs Opera

Od: tom5 odpovědí: 7 změna:

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli je vyhodnejsi pouzivat prohlizec Mozillu nebo Operu

Tom

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokd chceš prohlížeč který neumi skoro krom prohlížení a je náročný na HW tak je dobrej IE

Poté tu máš chrome a mozilu která je v základu pouze k prohlížení a prakticky nic jiného neumí...

A pa je tu Opera která po instalaci umí vše o čem lze uvažovat... ma rychlý přístup, taby, pamatovk hesel, mailového klienta, rss čtečku, debug konzoli webu, funkci opera turbo která zrychlí interent v případě pomalosti popřípadě ušetřý vytížení hw, samozřejmě widgety(různé doplňky)...a další užizečné věcičky...

Co se chrome a mozilly týče spousta věcí co má opera v základu jdou doinstalovat pomocí dplnků které někdy fungují, jindy ne.. shazují celý prohlížeč a je obtížné zjistit který z nich ti je, tvoří je různí lidé kteří mohou cokoliv dělat s tvými daty, navíc při nových verzích prohlížeče ne vždy všechny doplnky fungují a kdo ví kdy to pojede...

Na závěr snad jen to že pokud nastane problém se zobrazením či nefunkčností většinou je to u opery ( několik let ji používám a vždy vše jelo ale statistiky tvrdí něco jiného) pak je tu mozilla která frčí prakticky všude a nakonec chrome který co se jednoduchosti týče vítězí nakonec i aktualizace chrome je taková že ji ani nepostřehneš..

dzordz*
hodnocení

2x

Dřív jsem používal Firefox, to bylo někde kolem verze 2 tuším, ale neskutečně se to zpomalovalo s narůstajícím obsahem historie a použitých adres. Tu historii jsem měl danou na tři roky, možná v tom byla chyba, Chrome to pak vyřešil za mě, ten se prostě k tak staré historii odmítne dohrabat :)

No ale teda od tý doby, co vzniknul, tak Chrome na win i na linuxu. Ve win krom toho ještě FF, tor a na testování i ten klasickej IE8.

hm*
hodnocení

1x

Vyzkoušej a rozhodni se sám. Jinak je to na flame, někomu vyhovuje rodina Mozilly, někomu Opera, někoho uchvátil Chrome, někdo nedá dopustit na MSIE.

Já osobně používám kombinovaný balík od Mozilly (teď se pro win jmenuje Seamonkey, pro Debian Iceape).

doplněno 14.10.11 19:41:

ehm ... trochu oprava: Oficiální mozillí název toho balíku je Seamonkey (nejen pro win). Asi jen v Debianu se jmenuje Iceape.

hodnocení

1x

Jako jiní i já tvrdím, že každýmu vyhovuje něco jinýho. Já nedám dopustit na Operu, používám ji i jako poštovního klienta, jsem s ní maximálně spokojenej.

Zcela vyjímečně spustím MSIE a Firefox mám v kompu jedině proto, že jsem se ještě nedokopal ho odinstalovat a Google Chrome jsem si na zkušebním kompu vyzkoušel a na hlavní ani nenaistaloval a jsem u instalace jiných programů dvojnásobně opatrný abych si ho nějakým omylem nenaistaloval, neb je čím dál tím častěji přimlasknutej k různým jiným programům. Já neříkám, že je špatnej, ale ně nějak nesedí.

naihonn*
hodnocení

0x

Mně osobně se Opera některými vlastnostmi nelíbí, takže používám takřka výhradně Firefox.

cinematic*
hodnocení

0x

Záleží na tom, co si představujete pod pojmem "výhodnější". Každému vyhovuje něco jiného, takže nejlepší je vyzkoušet. Za sebe doporučuju začít Mozillou. ;)

bena*
hodnocení

0x

Na Linuxech používám Operu, na Windowsech používám Internet Explorer. Oba prohlížeče jsou vynikající.

Mozillu Firefox jsem dříve používal, ale přešel jsem na Internet Explorer.

google chrome - raději bez komentáře :D

doplněno 14.10.11 21:16:

Podle nezávislých testů NSS Labs je Internet Explorer 9 nejbezpečnějším prohlížečem - dokázal odhalit nejvíce útoků typů phishing, sociálního inžernýrství a podobných nebezpečných oblbovaček. Též nejvíce nebezpečných souborů rozeznal. Jako druhý dopadl IE8, třetí Firefox.

Internet Explorer 9 je prakticky i nejrychlejší - SunSpider test /javascriptový test/ vyhrál jako nejrychlejší /ale vše to jsou milisekundy/. A internet je dnes protkaný Javascriptem, proto se klade na něj důraz. Opera skončila druhá, třetí chrome.

Z hledika doinstalace různých doplňků vítězí firefox - existuje por něj nespočet doplnku, ale pozor, příliš moc nainstalovaných doplňlů může vést ke snížení rychlosti nebo prodloužení načítání prohlížeče. Internet Explorer zase disponuje akcelerátory, což jsou minidoplňky /například zvýrazníte text, kliknete na takovou ikonku, která se nad nim ukáže a text můžete buď rovnou vyhledat na internetu nebo ho přeložit, najít na mapě, apod./

Z hlediska jednoduchosti asi vítezí chrome, protože ten když se na něj podíváte, tak není moc nestavitelný na liště minimum tlačítek /ty nejpoužívanější/.

Ale jak už tu bylo xkrát psáno - každému vyhovuje něco jiného, já nedám dopustit na Internet Explorer a Operu, někdo jiný třeba na Firefox, někdo jiný třeba na Safari a další úplně někdo jiný třeba na Konqueror.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]