Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows zřejmě nenašel zvukové zařízení

Od: blechta*

Dobrý den

Mám nově nainstalovaný Win XP Home a před tím tam byl win xp professional jenže odešel haddisk a těď tam mám jiný s tím Win XP home už se mi to stalo na professional a to že se mi nějak ztratilo zvukové zařízení a v ovládacích panelech nejde ani aktualizovat ovladač tam to alespoň vyřešila onbnova systému ale teď když je vše nové a zvuk mi nejde pochopíte že se asi více nazpět vrátit nemůžu už jsem skusil vše a nic.jsem v koncích prosím poraďte mi pokud je to možno *plac**nevi*

doplněno 14.10.11 02:33:

Promintě něco se stím stalo znovu vám dávám obráze a doufám že tam bude něco vidět

Windows zřejmě nenašel zvukové zařízení

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blechta*
hodnocení

Promiňte tady je obrázek který by měl být už funkční

Windows zřejmě nenašel zvukové zařízení #2

hodnocení

0x

To je klasická nemoc xpéček.. stačí stáhnout ovladače ke zvukovcce a vše bude jako dřív...

Teoreticky by stačilo stáhnout ovladače Avrack které mě osobně frčely na u všech..

Jednoduše ti chybí ovladače zvukovky..

blechta*
hodnocení

Jenomže já vubec nevím co mám za zvukovou kartu ale jedno vim a to že je zabudovana v zakladove desce ja sem k tomu počítači nedostal žádný papíry páč ten co mi ho prodal je už neměl

Stáhnout diagnostický nástroj - slunecnice.cz/...

Ten Vam proskenuje pocitac a primo nahlasi hardwarove soucasti, podle kterych stahnete prislusne ovladace na strankach vyrobce.

blechta*
hodnocení

Ano skusil jsem a nainstaloval jsem a pak jsem vybral aby mi to vypsalo zprávu a vybral jsem prostý text vypsalo mi to podrobný asi tři kilometry dlouhý texet o počítači ale nemoho se v tom vyznat našel jsem v tom textu o tom multimedialním zvukovém zařízení ale tan to nic nepsalo že něco chybí.

Vyberte výstup html- je přehlednější, najděte zvukovou kartu a napiště typ jaký to píše, nebo sem vložte celou část okolo HW- zkuková karta, základní deska, jinak je to jedlo, popřípadě to uložte někam na net, nebo pokud se bojíte zneužití dat v souboru tak klidně na mail maverick@poradte.cz

blechta*
hodnocení

tak jsem tedy skusil naistalovat sealtek a dělal jsem to celé odpoledene . Vyzkošel jsem asi už 20 webowých stránek a znichš jsem nainstaloval sealtek alepokoždé tak ve třech čtvrtinách se pc restartoval a po přihlášení mi to píše že systém windows byl obnoven po závažné chybě skusil jsem Sound max pro který tam předtím byl a fungoval ale jenže se s talo to samé. Připadám si jako kdybych byl hluchý prosímm POMOC kdybyste měli jakoukoliv informaci která by se šikla tak pište moc moc moc děkuji. Blechta

bena*

Navrhuju zkusit stáhnout a nainstalovat Ubuntu nebo OpenSuSe nebo Madrivu. To je zdarma, v češtině, většinou není ani nutné doinstalovávat počítače, pokud to není nic exotickýho.
Ubuntu a další mají totiž možnost nastartovat přímo systém z CD/DVD/BD /je teda trošku pomalejší/ a zkusit si ho bez jakýchkoliv zásahů do počítače. Takže si ho můžete před instalací vyzkoušet.

blechta*
hodnocení

To je jako program který naistaluju do pc nějak uvedu do chodu a už budu šlyšet v reproduktorech zvuk?

Mohl by jset mi prípadně dát odkaz?

děkuji

bena*

Ubuntu,OpenSuSe, Xubuntu, Mandriva, Debian, apod. = operační systém. Většina linuxových systémů má své časeké stránky - všechny jsou www.vybraný operační systém.cz (například Ubutnu najdete na www.ubuntu.cz, atd.)

Na těch stránkách vždy najdete představení toho systému, popis funkcí a odkaz ke stažení. Většina systémů existuje i v 64bitové edici.

Případně se koukněte sem: http://www.linux.cz

Pokud Windows používáte nelegálně, tak důrazně doporučuji přejít na Linux nebo WIndows koupit.
Linux je narozdíl od Windows takřka bez virů, je stabilnější a hlavně zdarma.

blechta*
hodnocení

Promiňte, takže jestli tomu dobře rozumím, Ubuntu je vyroben na linux ale funguje i na XP?

Ne, snaží se Vás nalákat na jiný operační systém, prostě nebudete mít Windows, ale Linux. Na něm je to ale s ovladači většinou ještě složitější, a ještě to převykání, nefunkčnost programů...

bena*
Lákáním bych to nenazýval, ale budiž. Docela dost lidí má Windowsy a nejen to nelegální a tak se člověk snaží pomoc. Co když jednou někdo zazvoní z hospodářské kriminálky ;)Většina instalačních CD Linuxu /třeba právě ty co jsem zmiňoval/ disponuje funkcí LIVE CD, která umožní spustit systém přímo z CD/DVD a vyzkoušet ho. A půjde-li to bez problémů tak ho můžete nainstalovat.
Ano, nevýhoda Linuxů je že mývají problem s ovladači ale novější verze Linuxů se snaží tento nedostatek opravit a celkem se to daří.
Linuxy /hlavně Xubuntu/ jsem házel do několika počítačů a problémy nebyly.
Jinak na wiki.ubuntu.cz najdete skoro 200 MB návodů /lze celou wiki stáhnout v zipu/ a podle toho i laik si dokáže poradit.
výtka
Upozornění od sys maverick 20. 10. 2011 16:34:43
Beno, tazatel se ptá na nefunkční zvuk, potažmo nenainstalované ovladače, PROČ tady píšeš o jiném OS což s otázkou nemá žádnou souvislost? Tady vůbec nešlo o debatu s pirátskym SW...
ahasver4*

Tady nahoře vidím reklamu na Super ovladač.Tak si ho zkuste,měl by vám říct jaký ovladač chybí.On vám ho sice nestáhne,jen v placené verzi ale podle toho už si najdete ten zvukový ovladač,který potřebujete.

bena*
Ahasver 4: Tak tento adware bych do počítače v žádném připadě neinstaloval. Je to něco jako Zrychlení počítače, který počítač zrychlí tak, že ho budete muset přeinstalovat. Takové program pak se v systému drží zuby-nehty a pořád otravují ať zaplatíte.
blechta: Nevím jak Vám to už vysvětlit. Prostě a jednoduše - Windows smažete a nainstalujejte Linux, resp jeho distribuci jako například openSuSe nebo Xubuntu...
Koukal jste na ty odkazy. co jsem Vám napsal?
ahasver4*

Je vaše věc,co si dáte do svého počítače.Já ho používám a mě nikdy nezklamal.

doplněno 20.10.11 09:49:

Pro tazatele,přečtěte si pár recenzí na Linux.Pak se rozhodněte...

doplněno 20.10.11 16:00:

Já v podstatě souhlasím s nickem mikihans.A za sebe dodám,linux jsem si vyzkoušel a nikdy více.

blechta*
hodnocení

ano dobrá ja také zůstanu u windows ale zpět k tomu ovladači nainstaloval jsem tam Realtek a ten nefunguje původně tam byl Sound MAX pro, ale těd když je tam realtek a chci ho odinstalovat tak se pc vždy restartuje a nevím proč a když mám možnost to zařízení opravit tak se to taky restartuje. nevíte proč? potom když pc zase naskočí vždy mi to napíše : Činnost systému windows byla obnovena po odstranění závažné chyby. nebo něco na ten způsob. ale ve správci zařízení mi to píše že tam chbí i více ovladačů ale některé také nejdou naistalovat.

blechta*
hodnocení

Na ty odkazy jsem se díval ale já nechci linux rád zůstanu u windows mám ho rád už od 7 let jsem pracoval s windows95 a dnes s XP prostě mi přirostl k srdci a změnu os nemám zátím vůbec v plánu

jarcula*

Tak já ho mám a mám ted ten samý problém a můžu se se super ovladačem tak akorát ted vyfotit

ahasver4*
hodnocení

0x

Ten Everest by vám měl ukázat asi takovouhle tabulku a navést vás na stažení ovladače...

doplněno 20.10.11 23:34:

Nechce se nahrát..:)

doplněno 20.10.11 23:47:

Druhý pokus,,z BMP na JPG..

Windows zřejmě nenašel zvukové zařízení #3

blechta*
hodnocení

Promiňte že jsem tu dlouho nebyl ale vše jsem si to přečetl ale vůbec ničemu nerozumím *nevi*

Jinak co jsem s tím ovladačem zvuku vyvedl:

Původně tgam byl zvukový ovladač SoundMax

ale nešel tam naistalovat asi ve dvou třetinách instalace se počítač vždycky restartoval a když opět naskočil hodil mi hlášku že Systém Windows byl obnoven po odstranění závažné chyby.

tak jsem tedy naistaloval Realtek z části se do počítače naistaloval ale stejně nefunguje a když ve správci zařízení chci to nefunkční zařízení odebrat počítač se restartuje a když opět naskočí tak mi to opět hodí hlášku že windows byl obnoven po odstranění závažné chyby ale vždy tam ten posr**ej Realtek zůstane. *bum**zed*

ahasver4*

Pokud se Vám takhle restartuje PC,máte asi větší problém než zvuk...Neobjeví se ,,modrá smrt,,?Zakažte restart,jestli se neukáže.Máte ten Everest?Nevyskočí Vám hodně teplota?

dolis72*

Realtek bude těžko fungovat pokud je nainstalovaný jen z části

blechta*
hodnocení

Promiˇˇnte že jsem tu dlouho nebyl ale t졡d jsem si ho zrovna znovu naistaloval a v html vám výsledek hned ukážu. Já jsem totiž mezi tím musel asi ještě 2x reinstalovat operační systém protože se tam vždycky něco podělalo. A už nikdy to nechci dělat znovu protože to pc se začalo instalovat až na 58 pokus protž vdycky zamrznul bios aˇˇt už nazačátku instalace nebo v první čvrtině nechal jsem pc běžet i skorocelý den ale udaj na obrazovce se nezmenil ale už to bylo vyřešeno tím že vše bylo vyndáno nepotřebné karty vyndány napořád a vše důkladně očištěno. Te´´d když mi ten počítač funguje jsem rád že na něm alespon jde neco delat ale ten zvuk!

Jinak jsem zjistil že v diosu se take skrývá ten Realtek pod svým drohým názvem AC97 a nastavil jsem to jako Disabled - vypnuto ale nevím co jsem tím udělal ale zatím asi nic ale než jsem to v tom biosu našel tak hluboko!

blechta*
hodnocení

Vše už bylo vyřešeno! dostal jsem jednu přídavnou zvukovou kartu a hned jak jsem jí tam dal a zapnul pc windows mi nahlasil že to bylo nalezeny a samo to automaticky naistalovalo ovladač a už mi de zvuk takže v vše už v poho! Jinak děkuji za vaši snahu! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]