Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak mám na Vás asi dosti vtipnou otázku a budu vypadat jako 100 let za opicema, bohužel nemám nikoho v okolí kdo by byl schopen mi to vysvětlit.
Čili: jak na připojení free WiFi v mobilu například v nějaké kavárně? Mám v telefonu internet ale ten musím platit, tak když se někde připojím kde je tato možnost, platit nebudu protože vlastně využívám někoho jiného? Je to tak? A pokud ano, jak na to?
Já to mám tak, že když se mobilem připojuji na internet, tak prostě zadám adresu nějakého odkazu, kam chci jít a vyskočí mi tabulka, která se mě ptá, jak se chci k internetu připojit. Když je blízko free wifi, tak jsou tam možnosti: GPRS Wap, GPRS Web, MMS, Hledat WLAN a třeba KAVÁRNA X. Když kliknu na "KAVÁRNA X", tak se to připojí přes wifi. Pokud tam nic takového, jako KAVÁRNA X není, tak kliknu na "hledat WLAN" a ono to zobrazí všechny wifi sítě, které jsou v dosahu. U těch, kde není malinký zámeček, tak jsou nezaheslované.
Nebo je možné jít do nástrojů a tam by měla být přímo aplikace Průvodce WLAN nebo něco podobného a to také vyhledá dostupné Wifi sítě.
Já kliknu v tydlifónu na ikonu WIFI a ono mi to ukáže jestli je v mým dosahu nějaká wifi síť a pokud jo tak to i ukazuje zámek (je na heslo) nebo bez zámku (je to volná síť).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.