Nejste přihlášen/a.
V příloze je tabulka, která se vyplňuje na inzerát do Annonce. Určitě jde nějakým způsobem vyplnit na PC, aby se dala hned odeslat. Nyní jí musím vytisknout, vyplním, naskenuji do PC a odešlu. Poradí mi někdo, jak to udělat. Ale prosím, polopatě.
Asi bych zkusil jiné řešení. Na webu www.annonce.cz zvolit možnost podání placeného inzerátu...
To je pro někoho, jako jsem já, kdo mluví k počítači, nadává mu, když se něco ztratí z monitoru, co zase udělal, moc složité. Kde je Annonce vím, ale to vyplňování... Tabulka je jednodušší.
Jooo kdo chce ušetřit za koupi Annoncí... a oni to vezmou v takové formě? Pokud oni neumožňují ji na webu vyplnit, tak se obvám že to nejde. Tisk, vypnit a poslat.
Jen pro informaci. Nejde o ušetření za koupení Annonce, ale proč jí kupovat, když mi na nic není? Annonce už nemá svoje stálé místa ve větších městech, jak to bylo dříve. Už se jím to asi nevypaltilo. Annonce vše co potřebujete si najdete na internetu. Inzerát můžete poslat e-mailem, jen napsaný, jako dopis. Když ale chcete vědět, jak váš inzerát bude vypadat, pak si ho můžete vyplnit na jejich originálu a odeslat e-mailem. Jsem všetečka, tak jsem to chtěla vyzkoušet. Když dá člověk tolik peněz za notebook, tak by něco mohl umět.
A s Microsoft Office pracovat umíte?
Pokud ano, tak kde je problém?
Otevřete nový WORD dokument a jako obrázek na pozadí vložte oskenovaný originál.
Poté si vytvořte u každého pole tabulku (navrhnout tabulku) a uložte jako šablonu.
Pak už budete mít formulář k dispozici kdykoliv.
Potřebuji poradit, inzerát mám vložen, ale co dál? Jen než se mi ho podařilo zmenšit, to byl horor. Jak ho začít vyplňovat? Prosím.
Dobrý den, tak to je běh na dlouhou trať.
Navrhuji, že Vám šablonu vytvořím.
Oskenujte formulář v co možná největším rozlišení a nahrajte jej na nějaké obrázkové úložiště. Např. zde ImageShack v původní velikosti (Image resize -> Do not resize).
Napište jaký MS Office máte nainstalován (2000, 2007, 2010) a také přesné rozměry formuláře (použijte pravítko), šířka / výška.
Jakmile budete mít formulář nahrán na internetu vložte sem odkaz a já se na to mrknu.
Těch políček je tam mraky, ale více než dvě hodiny by to nemělo trvat.
doplněno 13.10.11 10:48:Teď jsem si všiml, že jste mne neuposlechla a vložila obrázek do Excelu a ne do Wordu!
doplněno 13.10.11 11:15:Tak formulář nemusíte nahrávat, stáhl jsem si jej ze stránek annonce a už na tom pracuji.
Jenom mi není jasné, v jakém formátu (WORD, PDF, JPG) se inzerát odesílá emailem.
Děkuji velice za nabídku, ale nemohu ji přijmout. Nechci nikoho zaměstnávat, ale po troškách se něco naučit. Mám nainstalovaný MS Office 2010. Inzerát je vložen a nyní, když budu mít čas a chuť budu zkoušet co to udělá. Děkuji za to, jak jste poradil, co dělat.
Neříkala jste původně, že se má tenhle stažený obrázek vytisknout na papír, vyplnit propiskou, výsledek naskenovat a odeslat mailem? Pokud máte přístup k tiskárně a skeneru a už jste podobné věci dělala, nebudete s tím mít žádný problém, Office na to nepotřebujete. Možná jen si dát pozor na správnou velikost obrázku při tisku.
Máte pravdu, mám vše i tiskárnu a skener, dělám to přesně, jak jsem popsala, ale chtěla jsem, aby to vypadalo pěkně, ne psané propiskou. Díky nápovědě jsem začala vyplňovat inzerát, je to jen zkouška, trochu jsou písmenka opilá, ale vylepším to.
doplněno 13.10.11 12:13:Člověk se má učit, když ta možnost je.
Aha, no dobře
V první řadě bych teda ten podkladový obrázek otočil o pár stupňů doleva, aby se dorovnal a nebyl šejdrem. Nevím, jestli to malování nějak umí, ale třeba Irfan ano. Pak bych tam písmenka vkládal jako jednotlivá textová políčka v nějakém grafickém editoru, to už zvládnou snad všechny, i to malování. A hlavně si to zobrazit trochu větší, ať je na to dobře vidět a můžete je tam naštelovat přesně, jak je třeba.
Děkuji, to je ta nejlepší rada, kterou jsem mohla dostat. Na fotky také používám PhotoFiltre, mám i IrfanView, tak jsem to hned vyzkoušela, je to jen v rychlosti, ale moc děkuji. Už budu do budoucna vědět, jak vyplnit nějaký formulář.
Tady jde o můj pocit. Vím, jak to v Annonci chodí. Důležité je, že už vím, jak vyplnit nějaký formulář v PC. Jsem ráda, za každou radu, kde se něco naučím.
No tohle je velmi špatný příklad formuláře.
Nevím, jestli jste online vyplňovala třeba sčítání lidu, to byl moc pěkný formulář. Pěkně v PDF, šifrovaný, dokonce se pak i sám odeslal. On i Word zvládne něco podobného, ale základem prostě je, aby ta políčka byla vepisovatelná, stejně jako jsou políčka na internetových stránkách, prostě jen kliknete, vepíšete text, kliknete další, vepíšete a na konci potvrdíte.
Sčítání lidu jsem vyplňovala za celou rodinu, nikdo to nechtěl vyplňovat. První jsem měla hrozný strach, ale po prvním listu, už to šlo. Nikam jinam jsem ani psát nemohla, hned hlásilo, že je to špatně, to jsem také vyzkoušela.
Jasné bylo to v PDF, ale nic mi to neříká, jak to já, jinak mohu použít. To by mi někdo musel poradit.Vzor, který jsem nakonec udělala, byl dělaný v PhotoFiltre. Otevřela jsem si vzor a klepla na písmenko, to se napsalo doprostřed a já to myší přetahovala do políčka, kam jsem to písmenko potřebovala. Musela jsem to posunovat, aby to bylo, tak jak to je.
PDF vy víte, jak to použít? Prosím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.