Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám problém, koupil jsem prodlužovací 5m 3.5mm stereo audio kabel, po zapojení se zvuk změní (hlas nelze téměř slyšet a hudba je nevýrazná, dobře jdou slyšet jen některé tóny. Prosím o radu Děkuji
V kabelu chybí nebo je poškozený společný "zemnící" (GND) vodič. Sluchátka jsou teď tedy do série propojená jen jejich fázemi a vše co je v obou kanálech stereo signálu stejné se vám díky tomu vyruší (nejvíc jde poznat právě ten hlas). Takže koupit nový kabel, nebo koupit stíněnou dvoulinku, stínění použít jako GND vodič a vyrobit si takový kabel doma sám, pokud to umíte
doplněno 11.10.11 19:51:Pokud jste si ho koupil normálně v obchodě a máte k němu účtenku a jste si jistý že chyba je v kabelu (když sluchátka připojíte přímo tak jednou normálně) tak reklamace. Jak už jsem řekl je poškozený jeden ze tří vodičů
Dle popisu je to zcela určitě chybějící zem, jak píše mikihanz, tímpádem levý a pravý kanál se vzájemně odečítá a pak zvuky které by měli být slyšet uprostřed sterea se potlačují a jsou slyšet zvuky které by měly znít na krajích (jak na levé tak na pravé straně. Jednoduše se to dá ověřit tak, že vyvážení kanálů (balance, stereováha) se nastaví do jedné nebo druhé krajní polohy - do sluchátek pak jde jeden, nebo druhý kanál, který už se nemá od čeho odečíst a potlačené zvuky objeví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.