Nejste přihlášen/a.
záznam z kamery jsem do počítače nahrála přes USB kabel.Ale obraz není kvalitní.
Chtěla bych si pořídit ten kabel Firewire ale dočetla jsem se ,že je více druhů.Kolika pinový
mám koupit a na co mají vliv piny.
1) bych tipoval, že problém s nekvalitním obrazem nebude díky použití USB rozhraní. Čemu říkáte nekvalitní obraz? Trhá se? Je nesesynchronizovaný? Rozkostičkovává se ... popište tu nekvalitu. Pouhým přenesením videa z kamery do pc by se něměla kvalita změnit. Spíše bych to viděl na špatně nastavenou kameru.
2) Firewire kabel si musíte pořídit takový, který Vám podporuje vaše kamera a protože předpokládám, že tam budete mít 4pinový konektor (viz obr. vpravo, ten mensi) , tak přenosová rychlost bude ještě nižsí nežli u USB. Rychlejší 9pinový (obr. vlevo) mít kamera nejspíš nebude.
Čímž je odpovězeno si myslím na všechno více např na cs.wikipedia.org/...
Oprava: Rychlejší 6pinový (obr. vlevo) ...
Napište nám typ kamery.
doplněno 10.10.11 19:05:Vaše kamera natáčí do formátu Digital8. Kabel Firewire si kupte v PC prodejně, běžte tam s kamerou na vyzkoušení. U výrobce je to nejasné - píše 4 až 6 kontaků v konektoru. Windows movie maker je na hraní dětem, neumí výstup do standardních formátů. Doporučuji Corel videostudio, Pinnacle, Powerdirector a dokonce Nero má dobrý nástroj Nero Vision.
ještě bych se chtěla zeptat jak může být špatně nastavená kamera?Něco se v menu nastavuje?Přepínam pouze funkci USB
Přes USB nedostanete kvalitní film, takhle se z kamery stahují fotky. Pořiďte si Firewire kabel, spojte kameru s PC, kameru do módu přehrávání a kamera je pak ovládána programem z PC.
dneska jsem byla s kamerou v obchodě,kde jsem zakoupila počítač,pro kabel Firewire.Odešla jsem bez kabelu.Prodavač řekl ,že musí být zvláštní zdiřka na počítači na tento kabel a tu asi nemám.Aspon jsem ji nenašla.Mam 2 roky starý počítač,je možné že tam není?A jak je označena?
Asi bude čím dál více PC nevybaveno tímto vstupem. Dnešní kamery komunikují pře USB, nebo čtečky paměťových karet. Tak si zakupte řadič - přídavnou kartu např. czechcomputer.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.