Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný zdroj?

Od: 121212 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Při zapnutí PC začal řvát nějaký větrák (bohužel jsem nebyl u toho) a počítač se vypnul. Od tý doby nereaguje.

PC jsem otevřel a nevidím žádnou viditelnou závadu.

Při připojení do 220V svítí jen dioda u konektoru pro síťový kabel.

Jinak nic (jinde na základní desce diody nejsou) a při pokusu o zapnutí žádná změna.

Je to možná zdroj, ale nejsem si tím jistý, jelikož přes něj určitě jde napětí do zmíněné diody.

Zdroj je tam tento: zdroje.heureka.cz/...

Asi neni problém koupit nový zdroj, ale jestli není chyba v něčem jiném.

Budu rád, když mi sem napíšete nějaký názory.

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

1x

Vytáhni zdroj z desky a zkratuj 4. pin od zhora (zelenej) s vedlejším černým. Pokud se zdroj rozeběhne je v pořádku. Pkud ne je vymalováno.

doplněno 10.11.12 11:35:

Ja mam na to takový udělátko z konektoru ze starý desky na 5 V odpor asi 5W a na PWR ok ledku s odporem a v postatě mě nikdy nesklamal ale pro první je pin 4 vždycky důležitá zkouška

blesk16

Ne, ten 4 pin s 5 jsem taky zkratoval abych to sepl. Větrák se točil ale na vetvi 12V 3V a větev 5V 1V. (Samosřejmě že počítač nešel, ale s iným zdrojem jo.)

blesk16
hodnocení

0x

Já bych to tipoval na vadný zdroj... taky mi odešel, zapnout šel ale na 12V větvi jsem měl 3V. Zkuste si půjčit od kamaráda, abyste zbytečně nekupoval zdroj.

mowla*
hodnocení

0x

Zdroje 350 W odcházejí dost často - vhodný je výkonnější zdroj... ;)

Pokud si zdroj nemůžeš půjčit (od kámoše/kolegy), objednej si jej na netu - případně jej můžeš do 14 dnů bez uvedení důvodu vrátit a bude tě to stát jen poštovné (pokud můžeš zvolit osobní převzetí, pak nic)...

joudic*

no kus od kusu, muj prezil i 6 let v kuse :) ... ale teda, pokud to ani necukne, ani kabl natvrdo ze site vytahnout a zastrcit do zdroje (zdroj v poloze ON), je stopro mrtvy zdroj, kup 500W rovnou s 12V 8pin patici pro grafiku at nemas problemy pri dalsim upgradu...
Co teda muzu tak subjektivne vyloucit, jsou zdroje coolMaster (750W), nevim, co s tim delaji ale uz 4. reklamace, a pak uz jsem se nasral a kdyz odesel vetrak zase, koupil jsem jiny loziskovy do skrine, napajel a nalepil ho tam silikonem... a je klid kua :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]