Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HP Toolbox FX error message - ntbk Toshiba

Od: pu® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den všem,

ne, ještě jsem se nedostala ke koupi nového počítače :( Mám půjčený od otce. ALE - mám následující problém: byl tady antivirus, který nešel aktualizovat (EOD nebo co), takže jsem odinstalovala, nainstalovala avast. O to nic. Avast běží v klidu, virus nenašel.
Nicméně od okamžiku jeho instalace se mi objevuje chybová hláška "HP Toolbox FX error message" "V panelu nástrojů HP ToolboxFX došlo k chybě, která nelze napravit. Restartujte panel nástrojů nebo restartujte počítač." Tolik je tam zhruba řečeno.

Počítač jsem restartovala, hláška stále zde. Jak restartovat onen panel, nevím. Našla jsem diskusi na nějakém fóru, kde nikdo problém nevyřešil. Ale hlavně - jestli chápu dobře, jedná se o záležitost HP (!), což nechápu. Toto je Toshiba. Pak jestli dobře chápu, šlo o něco v souvislosti s tiskárnami. Tento ntbk nemá připojenu tiskárnu...

No prostě radost veliká. Je zde XP Home Ed. a pouze SP 2, neboť z mně neznámého důvodu otec nechce SP3. No zkrátka, netěší mě, že bych mu měla vracet počítač s chybovou hláškou, no :(

Dokáže někdo pomoct, prosím? Předem mockrát díky!

*slunce*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Service Pack 3 určitě nainstalujte - Service Pack 2 není podporován a nevycházejí pro něj aktualizace, které zalepují bezpečnostní díry nebo opravují různé chyby v systému. I některým programům už SP2 nestačí, chtějí SP3.

K problému - no už jak popisujete ten notebook, tak už bych ho nejraději kompletně přeinstaloval - zazálohovat nejdůležitější data a všechno absolutně vymazat a znovu ty WIndowsy nainstalovat, zaktualizovat, zabezpečit a zkopírovat zálohovaná data.
Ten HP Toolbox, to určitě bude nějaká blbina od HP, varhuju se kouknout do Ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy a odinstalovat ho tam.

Případně kliknout na Start-Spustit a zadat tam msconfig a na záložce Po spuštění ten toolbox zakázat.

pu®
hodnocení

Bena, děkuju mockrát! (hezkej avatar *smich* - no, už jsem tu dlouho nebyla...). Zakázala jsem toolbox přes msconfig, ale teď zase naskakuje, že bylo změněno msconfig, a buď můžu mít vždycky tuhle hlášku, po které se msconfig spustí, nebo mám na "výběr" vobu, že se bude msconfig spouštět po zapnutí vždy sám bez této hlášky.. Což tedy nic nevyřešilo, ehm.

Se SP2/3 atd souhlas, ALE ntbk je Tátův a on prostě z nějakého důvodu měnit nechce (má tady tuším nějaké programy, které by mu v novějším prostředí neběžely). Ono jde o to, že tento ntbk je využíván jako psací stroj, na net s ním lezu v podstatě jenom já, proto jsem taky chtěla novější antivir. A tím se spustila ona hláška... Takže do jakéhokoliv nastavení rýt nemůžu, stejně ntbk za pár dní vracím, ale chtěla bych, aby se tu nic nezobrazovalo... *uf*

Pokud jste použila msconfig (Nástroj na konfiguraci systému) , tak po jakékoliv úpravě bude chtít provést restart a po restartu Vás upozorní, že byla konfigurace změněna. To je naprosto normální. Vy jen zaškrtněte, že chcete aby se "Tento dialog příště nezobrazoval ..."

pu®
hodnocení

To je mi jasný, akorát že v té možnosti, aby se nezobrazovala tahle hláška, je zároveň rovněž implementováno, že se po každém spuštění bude msconfig automaticky spouštět - což mě nebaví. Ráda bych, aby se nic neukazovalo a nic nespouštělo...

A co Vás na to nebaví? Vždyť o tom nebudete vůbec vědět. To není žádný program, co by Vám zpomaloval počítač. Zkrátka pokud nechcete, aby systém nabíhal standartně, je potřeba upravit jeho startující konfiguraci a to provádí právě tento nástroj, který při startu provede ta nastavení, která v něm provedete. Jinak toolbox od HP odinstalujte a máte po problémech. Další možností je použít programy třetích stran a program buď odinstalovat nebo zakázat. Proč ale instalovat něco dalšího, když jsou na to systémové nástroje - viz právě msconfig či "Přidat odebrat programy" .

Za zmínku stojí práve program CCleaner, který primárně slouží k vyčištění PC, ale lze v něm v nástrojích nalézt i jiné nástroje. Např. uvidíte mnohem podrobnější nabídku toho, co se Vám spouští při startu a zároveň můžete tyto položky vypnout, vymazat, nebo rovnou odinstalovat.

pu®
hodnocení

Mno mě na tom neba, že ta obrazovka msconfig dycky naskočí, jakmile naběhne počítač *sok* . Tak to. Jinak kdyby jen běžel a nebyl vidět, tak je mi to fuk. Takže co dělám špatně?

Ještě re Bena - proč a kvůli čemu nechává zde SP2 fakt nevím, ale bylo mi řečeno, že to důvod má, já se nepřu, můj ntbk to není, respektuji jeho přání, toť vše. Jde mi jen o to, co já můžu zde na cizím udělat proto, aby aspoň trochu chráněn byl. Kvůli pár dním nebudu hrotit situaci :)

Prozatím díky moc oběma!

Tak teď nevím, jestli si děláte legraci nebo nerozumíte psanému textu
Vy: Zakázala jsem toolbox přes msconfig, ale teď zase naskakuje, že bylo změněno msconfig, a buď můžu mít vždycky tuhle hlášku, po které se msconfig spustí, nebo mám na "výběr" vobu, že se bude msconfig spouštět po zapnutí vždy sám bez této hlášky.. Což tedy nic nevyřešilo, ehm.
já : To je naprosto normální. Vy jen zaškrtněte, že chcete aby se "Tento dialog příště nezobrazoval ...".
Vy: To je mi jasný. Ráda bych, aby se nic neukazovalo a nic nespouštělo...
Já: Vždyť o tom nebudete vůbec vědět. To není žádný program.
Vy: mě na tom neba, že ta obrazovka msconfig dycky naskočí, jakmile naběhne počítač . Tak to. Jinak kdyby jen běžel a nebyl vidět, tak je mi to fuk..
Tohle když si po sobě přečtete, tak mi musíte dát za pravdu, že vám to není vůbec jasný ...
Na Váš dotaz byla zodpovězena odpověd. Vy na to odpovite, ze to nic neresi, protoze se objevuje jakesi okno. Ja vam poradim, jak se toho okna zbavit, nacez vy opet napisete, ze "to je mi jasny" (o čemž práve pochybuji) ale hned na to napisete, ze se vam to porad objevuje a ze vas to neba. Ja vam na to opet napisu, ze preci kdyz to odkliknete, ze o nicem nebudete vedet, ze je to standartni situace, nacez vy opet napisete, ze vás neba to, že vyskakuje to okno, že kdyby nevyskakovalo, tak je Vám to jedno...
a co Vám tu celý den radím? zaškrtnout volbu "TENTO DIALOG PRISTE NEZOBRAZOVAT" ...
tady skutečně někdy člověk hází perly sviním...
máte tu napsané 3 slovy TŘI! možnosti jak vyřešit svůj problém, tak se podle jedné z nich řiďte
1) msconfig -> zakázat HP TOOLBOX a po restartu odškrtnout volbu optimalizovaného spouštení
2) Start -> Nastavení -> Ovládací Panely -> Přidat odebrat programy -> vyhledat HP toolbox a odinstalovat jej
3a) použít programy třetích strach - např. CCleaner -> Nástroje -> Start -> vyhledat HP toolbox a deaktivovat jej
3b) použít programy třetích strach - např. CCleaner -> Nástroje -> Odinstalovat -> vyhledat HP toolbox a odinstalovat jej.
PS: nezapomeňte se utrhnout se slovy "já ale těm počítačům nerozumím"
pu®
hodnocení

V klidu, Yakube, poč. rozumím uživatelsky docela dobře, jen mi není jasný, proč se mi stále zobrazuje msconfig okno, i když jsem i před Vaší radou zaškrtla "tento dialog nezobrazovat". Tzn., mně se zapne nejen msconfig, ALE (přestože jsem zatrhla "tento dialog příště nezobrazovat a pouze spustit msconfig" nebo tak něco, už přesně nevím), tak jakmile počítač zapnu, naběhne obrazovka msconfig. Tj. není to tak, že by běžel nějaký program a já o něm nevěděla, ale pokaždé mi naskoí opět okno msconfig, kde já opět musím ododrážkovat hptoolbar a pak mi opět msconfig oznámí, že změna se projeví až po restartu... a tak dále a tak podobně.

Ale je fakt, že perly sviním jste si mohl nechat od cesty, nejsem idiot. V tom předhozím dialogu, který jste překopíroval, jsme se nepochopili. A nezapomeňte se teď utrhnout vy, že si dáváte práci s blbem, který vás vůbec nechápe. (Jinými slovy, obvykle to přecházím, ale dnes se mi prostě nechce). Já vím, proč už sem na poradte fakt nechci chodit. Tak se mějte a za rady dík (už je fakt ani nechci, opět raději přepnu na AJ servery, jak to dělám vždy).

bena*

To jsou žvásty. SP3 nikdy neměl ani nemá a ni nebude mít vliv na funkci programů. SP3 je něco jako souhrnná aktualizace. A kdyby byly problémy /jakože na 99,9% nebudou/, tak lze ho odinstalovat. Ale dobře, je to jeho neaktualizovaný notebook, tak ať si dělá s ním co chce, ale jak se říká Prevence je nejlepší obrana a právě tou prevencí není jenom antivir a antispyware, ale i aktualizace, firewall nebo třeba také pravidelné zálohování.

A kdyby jste mu SP3 v tichosti nainstalovala, tak to stejně nepozná. Instalace trvá +/- 15-35 minut/záleží na vytížení počítače, jak je starý, apod./, takže to je pohoda.

Jinak, co psal yakub - *palec*, výborně napsané a vysvětlené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]