Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

FDD mechanika - zapojení

Od: fatalwir® odpovědí: 8 změna:

zdravím po tom co jsem na internetu nasel toto video gameteam.cz/... sem doma vyhrabal starou FDD mechaniku a ted otazka co s tim tak by me zajimalo co a jak udelat abych to roztocil aspon nejak na spojení drátů (nehrálo by to jako v tom videu) proste se to jenom tocilo kdyz bych spojil dráty. na googlu sem nic nenašel děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam je krokový motor, nestačí jen "spojit dráty". Musíš k tomu mít naprogramovaný integrovaný obvod, který ti bude řídit rychlost otáček motorku. Chce to nějaké zkušenosti s elektronikou, ne jen "připojit a spojit"

hodnocení

a co to zapojit do pc a tam to ovladat nejakym programem neni neco takovýho

Nevím jestli na to existuje nějaký program ale když to zapojíš do pc tak se bude točit jen v tu chvíli když se bude z diskety něco číst nebo na ni zapisovat.

hodnocení

tak to je mi jasny ze se to bude tocit kdyz se z toho bude cist ci zapisovat tak blbej nejsem ;)

program na to bohužel není, už dříve se mi tohle moc líbilo, ale nikdy jsem se nedostal k realizaci, na to prostě nemám ;)

hodnocení

0x

Jde to zapojit tak ab se to točilo, to že se FDD točí jen při zápisu/čtení o to se stará řadič, který býval součástí motherboardu a ne mechanika samotná. Zde je zapojení pinů:

pinouts.ru/...

hodnocení

no to samy je na wiki cs.wikipedia.org/... tam dole

doplněno 09.10.11 01:47:

takze do toho zastrcit napajeni a a neaky napeti do tech pinu (10 a 16) na motor?

no do obou pinú asi ne, jedná se o motor A a motor B, což je pohon FDD A a FDD B. V dobách 2 kusů FDD v PC (disk A a disk B) byly napojeny jedním kabelem a těmito piny se dělal výběr která se bude točit a ne že se tam pošle nějaké napětí, ale napětí odpovídající log 0 nebo log 1. Ten kabel byl mezi FDD částečně překřížený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]