Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při startu mi píše chybu - proč?

Od: neocz* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s Windowsáckou chybou - Chyba čtení disku, Restartujte pomocí Ctrl+Alt+Delete? Hlásí mi to jenom někdy, spíše, když je pc nezahřáté. Pak to docela jede a k datům se dostanu normálně. Poprvé to třeba nejde, podruhé taky ne a napotřetí už jede, jak po másle. :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

Už jste ho někdy čistil?Myslím po odebrání bočnic?Mě to kdyi udělalo také a příčina byla,že neseděla koncovka napájení.Zahýbat,dotlačit.Ha huvidíte...:)

doplněno 07.10.11 19:19:

Koncovka napájení na disku,samozřejmě...:)

doplněno 07.10.11 19:21:

A skusit dotlačit i datový kabel by taky nebylo od věci...Ale záloha pro sichr zcela určitě...:)

neocz*
hodnocení

To jsem ještě nezkoušel, ale nestíhám psát, ani kutit :) vyzkouším to. Už tu mám 2 odpovědi za den :D Nevíte ještě, jestli se dají zvýšit mA (mili ampéry) (nechci z Vás dělat blbce) :D v USB?

neocz*
hodnocení

Nevadí, data mám na externím disku, který (jako naschvál) nejde připojit, prý je to nedostatkem napětí, tak nevím :(

Mám dva disky : Seagate Barracuda ST380011A (80 gb) a MAXTOR 6L040J2 (40 gb) a systém mám na tom 40 gb.

Ta chyba kterou píšeš v otázce bude buď disk K.O., nebo spadnutý systém, nebo špatné napájení disku. To musíš posoudit podle toho zda vidíš disk v biosu. Taky ověř zda máš první boot z disku, stalo se mi už taky, že tohle dělala vadná disketovka- zahumusená a jak tam byl humus tak to zkoušelo bootovat a nebo nebootovací cd atd

To co píšeš teď tak nemáš náhodou USB1 nebo jak to mam napsat? Tedy starší verzi? Nebo nepřipojuješ tam přes resdukci bez napájení 3,5´´ HDD?

neocz*
hodnocení

Oba disky BIOS vidí normálně, ale jak říkám, někdy to jde, někdy zase naopak. A mám USB 1 (teda myslím), ale ten externí disk běží jenom někdy, na ntb běží v pohodě, asi je to tím nedostatkem mA :( A redukci nemám.

neocz*
hodnocení

Tak jsem to vyřešil tak, že jsem ten 40 gb disk vyndal a PC běhá jak po másle :)

Takže je problém vyřešen, díky :)

ahasver4*

Je fakt možný,že ten disk dělá pá pá,ale zkusit se musí všechno,tak uvidíš...Na to napětí musí přijít nějakej machr,na to já nemám...:)

neocz*
hodnocení

Ale vyzkouším to asi až zítra, teď se mi to nechce rozebírat :)

bena*
hodnocení

0x

Já si myslím, že bude problém s diskem, navrhuju zálohovat všechna důležitá data.

Navrhuju spustit normálně Windows,kliknout na Start→Spustit→zadat cmd→do Příkazového řádku zadat chkdsk /R
Nezbavíte-li se problémů, tak bych doporučil koupit nový disk. Mimochodem, jak starý je ten počítač?

neocz*
hodnocení

No tak to vyzkouším a ten počítač je starý...ehm.. ani nevím, ale 8 let určitě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]