Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kdo máte zkušenost s VLC playerem,
1. CHCI POSUNOU TITULKY NIZ NA OBRAZOVCE
- nejde mi to pomocí vynucené pozice (+/- pixely)
2. NELÍBÍ SE MI TITLUKY, JSOU KOSTKOVATÉ
- můžu ktivovat jiný filtr, nevyznám se v tom?
Díky za radu všem
1. by mělo normálně fungovat, dyžtak resetněte celé vlc do výchozího nastavení a pak to zkuste znovu,
2. jsou kostkovaté pořád a všude, nebo se mění v závislosti na rozlišení videa? Mám pocit, že to bylo zrovna u vlc, kde se jak titulky, tak osd (čas, progress bar a hlasitost) zobrazovaly v rozlišení jako video, takže jste měl starší film v 640*270, dal jste ho na celou obrazovku v 1920*1080 a písmena byly velký jak krávy a hranatý k tomu. Oproti tomu u videa v HD to vypadalo normálně. Snadné řešení jsem tenkrát nenašel, vlc moc nepoužívám.
Nějaká vhodná alternativa k VLC?
Titulky budou ovlivněny tím rozlišením videa, ano. posun jsem nezvládl, musím se tomu smát, zkusím se podívat po jiném programu.
Mně na VLC vadila ta zjevná "linuxovost" a poslední dobou taky neskutečně dlouhé nabíhání programu. Používal jsem ho jen na filmy, kde bylo zobrazováno víc titulků naráz, typicky anime, dole řeč, nahoře komentáře překladatelů a někdy popisky i přímo v obraze, třeba překlad názvů obchodů nebo cedulí atd. Ani nevím, jestli tohle krom vlc umějí jiné přehrávače.
Na videa už x let používám BSplayer a CCCP balík kodeků, zvládne to přehrát všechno. Navíc třeba umí i okamžitě vyhledat a stáhnout titulky ve vybraném jazyce a pak je i pošoupnout na obrazovce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.