Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetaktování CPU

Od: fargo* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, rád bych se zeptal jak mám přetaktovat procesor ( mám AMD Athlon 64 x2 5000+) chtěl bych to vytáhnout z 2,6 řteba na 2,8GHz. A jaké při tom hrozí nebezpečí?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ahoj, predevsim se zamysli nad tim, co od toho chces. Jestli si chces hrat a mas nahradni PC tak smele do toho, jestli si myslis, ze tim poznas vetsi vykon PC, tak to temer ne. Nebezpeci hrozi v tom, ze CPU odpalis a nebudes mit nic. Zkus projet google a tema overclocking + tvuj typ

forums.amd.com/...

Spis zkus preinstalovat system, jestli uz ti nejaky rok bezi, tam by jsi zrychleni poznat mohl a nic tim nepokazis

sinner
hodnocení

0x

Ahoj měl jsem ho a šel na 3,2ghz sice se zvýšeným napětím. Hrozí že zničíš cpu nebo zakladní desku sice ne hned ,ale riziko tady je .Co chci vědět je typ zakladní desky a chlazení na proc . Jen podotknu že tvá hranice 2,8Ghz ti moc nepřidá ...snad jen v hrách ale to záleži na zbytku sestavy...

fargo*
hodnocení

Základní desku mám Gigabyte M52L-S3, mám tam 4GB RAM, ty budu zanedlouho rozšiřovat na 8GB a budu tam dávat i nový systém, jak říkáš. Chlazení mám standartní chladič + větráček. A jde mi jak o zrychlení her, tak o zrychlení činnosti celého počítače(který je za těch pár let už pěkně zpomalený)

Jestli je "za těch pár let už pěkně zpomalený" tak za to nemůže počítač, ale zaneřáděný operační systém. Zálohuj, zformátuj disk a nainstaluj si nový čistý systém a počítač pofrčí jak za mlada :)

ahasver4*

Přesně!Tohle dělá divy a nemusí se vymýšlet nic jiného.:)

solenza*

Jj, můžu jenom potvrdit. Dneska jsem čistil XPčka od nepotřebných programů a skutečně se systém velice zrychlil. Konkrétně tyhle mám nainstalované již asi 5 let a každý den je používám. Pro prohlížení internetu používám Operu a mám nestaveno nic neukládat do historie. Dá se ještě nějak účiněji zabránit zanášení OS?

ahasver4*

Mě se osvědčil CCleaner a SuperAntiSpyware.Jednou za čas prolítnu a mám klid.Ještě mi to nespadlo a rychlý taky dost.No a jednou za čas reinstal...:)

sinner

Ahoj na moc velký OC to nevypadá, aspon co se týče zakladní desky. Prvně ale bych vyměnil chlazení CPU to určitě. třeba: chlazeni.heureka.cz/...

Pak se uvidí...a co máš za graf.kartu?

fargo*
hodnocení

Grafickou kartu mám NVidia GeForce 9400 GT.. 512MB

ahasver4*

Tak ta grafika není nějaký zázrak...

fargo*
hodnocení

Taky ten počítač mám už skoro 4 roky, tenkrát ješt nebylo co dnes.. teda alespoň v rozumné ceně

ahasver4*

Já tomu rozumím ale dnes už jsou ty ceny někde úplně jinde.Dají se nakoupit slušné věci za dobré ceny.Tak ať se ti dílo podaří...:)

sinner

No ja tenkrát měl GF8600 gt tak se dá říct přiměřená sestava. Asi bych prvně projel Pc CCleaner-defrag.HDD- jak už ti radili- reinstal snad není nutný a pak si stahni nějaký BENCH. aby jsi měl s čím porovnávat. A pak mě napadlo vyměna CPU jak jsem se díval šlo by tam Phenom II X4 945 ... ale ted zaleží jakou máš revizi zakladní desky REV.1-0 REV.2-0 ten proc by pasoval na REV2.0 s verzí BIOSU F9A . Ta revize je většinou napsaná v levém dolním rohu zakladní deska. viz obraz.

Přetaktování CPU

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]