Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory exe mi otvira program - jak to změnit

Od: jirkuss odpovědí: 22 změna:

omylem jsem klikl na soubor s koncovkou .exe a dal jsem otevrit v programu a tam jsem klikl na acrobat reader a v zapeti se mi vsechny exe soubory udelaly jako acrobat reader takze kdyz spustim cokoliv co ma koncovku exe tak to spusti acrobat reader a neni tam na vyber uz otevrit v programu

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Zkusil bych Start Výchozí programy a tam nastavit co potřebuješ...

jirkuss
hodnocení

skusil jsem start a ty vychozi programy ,ale take se mi spustil acrobat reader takze to samy takze furt nevim jak to vratit achjo to jsem si to zas posral :(

des*

Smaž ten acrobat,co to udělá.Pak ho dáš zase zpět.

jirkuss
hodnocení

achjo tak kdyz jsem to naistaloval zpet all se zase vratilo ja mam totiz vistu a v ni se moc nevyznam jak napsal sargo tak tam acrobat reader nebyl ve vyberu jen nejaky programy ktery pouzivam :(

sargo*
hodnocení

2x

Start - Výchozí programy - Nastavení výchozích programů - vlevo najít Acrobat reader - Vybrat výchozí nastavení tohoto programu - odfajfkovat nežádoucí možnosti.

doplněno 06.10.11 23:49:

Osobně AR považuji za vir... :-D Jen mě ještě napadlo, že možná to pak chtělo zatrhnout v nějakém texťáku to .txt, aby to vědělo, v čem se vlastně otevírat - no, to když tak můžeš zkusit příště, až ho nainstaluješ zpátky a bude ti dělat to samé *smich*

jirkuss
hodnocení

tak uz dobry smazal jsem to a all se vratilo do normalu :)

ahasver4*
hodnocení

1x

A když už nevím kudy kam a něco pose...,tak zlatý nástroj Obnova systému...:)

doplněno 06.10.11 23:47:

Tak des@ je vítěz!:)

jirkuss
hodnocení

tu obnovu systemu ani nevim jesli mam a pokud jo tak nevim kde mam vistu a v te se moc nevyznam ja jsem ty ikony drive vratil tak ze jsem smazal ucet a zalozil jsem si novy ale to fakt nechci smazat puvodnia vytvorit novy nemam na to cas a delat znovu vsechny ty ikony se mi nechce (vytvaret)

ahasver4*

Jo je i tam ale psal jsi,že to frčí,né?To je důležitý...Ale znát svůj OS abys věděl co umí je dobrý a není to tak složitý...:)

jirkuss
hodnocení

myslel jsem si ze to funguje ale jak jsen spatky naistalovat ten acrobat reader tak se to vsechno vratilo do toho acrobat readeru ty vsechny exe soubory

Jaký ikony kde vytváříš? Na ploše? To máš celou plochu zaneřáděnou ikonama?

jirkuss
hodnocení

vsechno co ma koncovu exe mam ikonu acrobat reader takze se kdyz to spustim tak se spusti acrobat reader a ne ten soubor smazat ho a naistalovat nepomuze a ten acrobat reader ve viste nemam ve vychozim programu ke zmeneni

ahasver4*

Skus tu obnovu...Start ...dole všechny programy...Příslušenství...Systémové nástroje...Obnova systému...a zvol nejbližší bod obnovy...Chvilku to trvá...

doplněno 07.10.11 00:25:

Jen by jsi ale měl vědět na co klikáš...není to zas tak složité ale dávej pozor...

jirkuss
hodnocení

dal jsem to ale zase se mi spustil acrobat reader jako v kazde rade co mi poradili chjo :( ted uz mi zbyva jen jedina vec a to je smazat ucet a zalozit novy pak to pude uz jse mi totiz tohle ped par lety stalo jen nechapu proc ta zaloha nejde smazat nebo mozna jde ale nevim ktera z tech uctu se muze smazat a ktera ne

jirkuss
hodnocení

ale presto dik za vsechny rady :)

ahasver4*

Já se obávám,že si asi nerozumíme...Při obnově systému se nemá nějaký adobe reader co otvírat...

jirkuss
hodnocení

aha tak mi vlasne pise furt asi tohle : to napsalo kdyz jsem klikl na to obnova systemu spustil se mi acrobat reader a tam tenhle text : k souboru není přidružen program, který by mphl tuto akci provest.Vytvořte přidružení pomocí ovladacího panelu Nastavit přidružení buď jsem slepý nebo to tam fkt nevidim kde to mam pridruzit

ahasver4*

Tak ten reader odinstaluj a zkus znova tu obnovu...

doplněno 07.10.11 00:52:

Při kliknutí na obnovu by se mělo jen zobrazit okno abys to povolil jako správce,admin,nic jinýho...

doplněno 07.10.11 01:18:

Doufám,že to tentokrát klapne..Ale na mě je už pozdě,čau...

des*

*hej**palec*

doplněno 07.10.11 11:35:

Dobrý je 7 Zip,je taky zadarmo.

dzordz*
hodnocení

0x

Když si výchozí programy přepnete ze zobrazení podle programu (kde máte acrobat, firefox, malování atd) do zobrazení podle koncovky ("typ souboru nebo protokol"), tak tam exe taky není? Mělo by stačit to přiřazení zrušit.

xxxx*
hodnocení

0x

download.chip.eu/... - dej tam tohle, je rychlejší a menší. Adobe rieder odinstaluj.

Nooo ale debata zda acrobat je nebo není dobrý tohle opravdu není.

Pro tazatele: winhelponline.com/...
windowsxp.mvps.org/...

Prostě projdi to přes registry, ale jelikož jsem konkrétně tohle u nikoho neřešil (naposled to byl pro změnu zip který otevíral acrobat) tak se těžko radí, je to o zkoušení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]