Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za připojení UPC

Od: spikey* odpovědí: 9 změna:

Chci si naplánovat připojení k internetu od UPC, bydlím ve starém panelovém domě kde je telefon veden starou dvoulinkou a u televizní zástrčky je přechodka ze starého většího konektoru. Trochu se bojím aby mi to nenaúčtovali jako zapojování někam do paďous když vidím tuhle větu v ceníku:

"Standardní instalace - základní typ instalace, kdy je páteřní rozvod přivedený do těsné blízkosti bytového či nebytového prostoru klienta a není potřeba zajištění jiného, speciálního materiálu, nářadí nebo zajištění dalšího technika, či horolezecké nebo stavební pomoci, k provedení instalace koncového místa."

Vím že standartní poplatek je 1,- ale bojím se že si to tam někam dokáží nastrčit.

Jakou máte zkušenost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pleteš si telefon a kabelovou televizi. Chápal bych to tak pokud bude kabelovka přivedena do baráku, potažmo rozvod v patrech bez dalšího připojení do bytu tak pak to je jak se píše. Po telefonu ti kabelovku nedotáhnou

spikey*
hodnocení

Ahoj, díky... čím teda táhnou internet? myslel jsem že telefonní linkou jako ADSL, tohle táhnou kabelem? A jak to tedy budou řešit? neřkuli kolik za to vytáhnu?

No kabelovka nevyužívá telefon, to je skutečně ADSL (třeba kyslíci), nýbrž vlastní kabel (nejlépe optický). Ten pak naopak může třeba využít k telefonu, ovšem není to klasická povná linka, i když se tak navenek tváží, nýbrž normální voip. Ale od internetu je to nezávislé. jen ten kabel mají stejný. A co se dostupnosti týče, to se dá zjistit na stránkách UPC; přímý odkaz na dostupnost je zde:

web.upc.cz/...

spikey*
hodnocení

dochází mi teď že jsem nenapsal, že UPC v baráku je, jen není tažen do toho mého bytu, omlouvám se za nedostatek info.Takže mě jde o to jestli budu platit za materiál(kabel a zásuvky) když to potáhnou z nějaké rozvodny v baráku.

Na to ti dá odpověď jen UPC. V rámci konkurečního boje o zákazníky jsou přípojky většinou zdarma, nebo minimální, ALE nikdo ti to nezaručí

spikey*
hodnocení

Jasně, díky nějak jsem z toho vyrozuměl že když je to v baráku tak by to měl technik natáhnout ke mě zadáčo, to ale je tu pořád, snad to bude ok. Vystačil bych si jinak s mobilním připojením ale přítelkyně mi bez internetu v domácnosti už vyhrožuje Džihádem.

Když jsem si nechával před pár lety táhnout do bytu kabel z rozvaděče UPC na chodbě (cca 20-25 metrů kabelu, lišty, zásuvka, provrtání několika stěn a podlahy), bylo to v rámci jejich akce za korunu.

spikey*
hodnocení

Díky, tak snad to tak taky dopadne.

Pokud nemáte dotažený do baráku kabel od UPC, tak na to rovnou zapomeňte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]