Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kodek H264

Od: tomasmasek odpovědí: 4 změna:

Zdravím, můj stolní DVD přehrávač neumí přehrát filmy ve formátu avi, když jsou s kodekem H264. Existuje nějaký rychlý způsob, jak ty filmy převézt, překonvertovat nebo nějak "přešlehnout" jiným kodekem, aby to můj stolní DVD přehrávač přehrával a nepsal: "Not supported video format"? Moc díky

PS: Předem odpovídám na odpovědi, které se tu jistě objeví. Takže:

1. Ano vím, že v PC to jde přehrát bez problémů, i mě to v PC přehrávají přehrávače jako VLC nebo Media Player Classic - Home Cinema, ale já to potřebuji v tom stolním DVD přehrávači :)

2. Ne, nový firmware, který by to řešil, na můj stolní přehrávač DVD není :(

3. Ano vím, že jde propojit PC s TV, ale nemám na to v noťasu grafickou kartu s potřebným výstupem, a vlastně ani televizi :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

2x

Použij třeba format factory, avidemux program super (to je název) popř jsi li trochu zdatný ffmpeg a k němu si napiš bat soubor nebo si pohraj s příkazovou řádkou. DVD přehrávače většinou neumí přehrávat 264 (až na nějaký Philipse) to spíš HDD přehrávače.

hm*
hodnocení

2x

Jestli rychlý, to záleží na rychlosti PC. Prostě je nutné ten film překódovat. Pohledej tady otázky na konvertory a konverze videa. Převeď ten film na nějaké avi s "normálním" mpeg4 a vyzkoušej. Doporučuji nejdřív převést jen kousek, zato několikrát s různým formátem (pokud dá program na výběr), zjistit, který to DVD zvládne a ten pak použít.

tesyk*
hodnocení

2x

Za tím účelem používám stahuj.centrum.cz/... video&g[oz]=3.26

tomasmasek
hodnocení

Díky všem, zkusím ten Avidemux. Dobrou noc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]