Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstal XP znovu 3

Od: petula00* odpovědí: 8 změna:

Zdravím.HDD mám rozdělen na C a D.Na C jsem měl OS a na D dokumenty,videa,fotky.Protože byl zřejmě poškozen OS (nešly přehrávat videa-později potvrzeno při reinstalaci XP)tak jsem udělal Reinstal,zřejmě blbě.D oddíl jsem po záloze zformátoval a nahrál na něj WIN s tím,že je s C smažu a po zformátování je dám do čistího C. Potom smažu WIN s D.A je problém. Z C nejde vše smazat.Zůstává tam Docume.setings(7.22MB) s All users (0MB) a Petr(0MB) Přístup odepřen.Zřejmě OS zůstal na C a ostatní jde z D.

Na D je Docum.setings(264MB) s All users(235MB) a Petr(26.9MB) aProgram filles(518MB) a WINDOWS (2.94GB).Jinak po botu přihlásím přes jednu ze dvou možností,kterou jsem v Bot ini nastavil jako první.Přečet sem už všechny dotazy z forum.zive.cz/... ale nějak sem nic nevyřešil.Jaká je možnost dostat WIN zpět na C a smazat D?

Reinstal XP znovu 3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro Vás každá rada drahá. Vám už pomůže jedině zavolat někoho, kdo uposlechne rady, které Vám tu všichni radí, které VY nejste schopen uposlechnout.

Zakládat "REINSTAL XP po třetí" ... když Vám v obou přechozích vláknech rádci radí, tak stejně nevím, co vyvádíte.

Proč tolikrát reinstalujete a "přelejváte" systém z C: na D: , z D: na C: atd?

Přeci když mám zálohu jak píšete, tak strčím bootovací CD do mechaniky, nabootuji, odstraním oddíly, naformátuji je, vyberu si na který chci nahrát systém a hotovo. celé!. Vy pořád něco někam instalujete, něco formátujete a pořád Vám tam něco zůstává (což u formátu nechápu), zkrátka já už radím pustit k tomu raději někoho, kdo uposlechne našich rad.

danten*

To: @yakub

Máš pravdu, tady je veškerá snaha marná.

Budeme počítat:

vložení CD s Windows XP do mechaniky = 4s

restrat PC = 25s

stisknutí klávesy F8 = 1s

navolení BOOT z CD = 1s

načtení zaváděcích informací pro BOOT = 15s

volba způsobu instalace = 1s

výběr oddílu = 1s

odstranění oddílu = 2s

výběr dalšího oddílu = 1s

odstranění dalšího oddílu = 2s

výběr nenaformátováného oddílu = 1s

výběr instalace do vybraného oddílu = 1s

výběr formátování (rychle NTFS) = 1s

rychlé formátování NTFS = 100s

instalace systému = 40 minut

volba CHKDSK = 30s

restart = 20s

kontrola disku CHKDSK = dle velikosti HDD (100GB = 10 minut)

spuštění systému = 30s

rozdělení disku = 2 minuty

Suma sumárum = 2796s = cca. 47 minut

Proč to tedy tazateli trvá už týden?

Určitě bych i já doporučil zkušenějšího kamaráda, který již systém instaloval a svěřil mu instalaci.

Již jsem mu u prvního příspěvku dal odkazy na stránky Microsoftu, kde je vše o jeho problematice vysvětleno. 16365-reinstal-xp/...

Já bych v tomto případě doporučil návštěvu obchodu a zakoupil DVD. Na DVD bych vypálil dokola zálohované soubory a naformátoval celý disk bez rozdělování. Po čisté instalaci systému spustil kontrolu disku CHKDSK.

Po provedené kontrole bych rozdělil disky jak je potřeba.

Až po těchto krocích bych vkládal DVD do mechaniky (hrál se na DJ) a soubory přesunul do vytvořené partition disku "D"a litoval peněz, které jsem musel vyhodit za to, že neposlechnu rady zkušenějších a stále dokola reinstaluji a neprovádím čistou instalaci.

PS: namísto DVD lze použít i Flash disk o potřebné kapacitě.

doplněno 05.10.11 13:46:

Pro "yakub"- máš ode mne bodík za trpělivost.*placni*

bena*

Místo rychlého formátování a následného pouštění kontroly disku /CHKDSK/ bych použil normální formátování, při ktérém se kontrola dosku dělá automaticky. Takže se zabijí dvě mouchy jednou ranou a vše se udělá zrovna - soubory se pak kopírují na zkontrolovaný disk. Takhle se zkopírují na nezkontrolovaný disk, který může mít vadné sektory a už se může něco pokazit.
To stejné, jako kdyby jste psal na prostřílený papír, prostě něco se nezapíše, nebude to vidět...

petula00*
hodnocení

Pánové díky za rady.Nejde o to,že jsem se neřídil vašema radama.(řídil)Nemám problém s nějakýma zálohama.Ty mám vytvořeny na externím disku.Nepotřebuji zálohovat soubory které jsou tam uloženy,jsou to vesměs soubory(ovladače) k obsluze např tiskáren a další.Jsem vděčen za vaše rady ale něco jiného je pohled z dálky a situace na místě.Slibuji,že už nebudu otravovat.Ještě jednou díky za Váš čas.

doplněno 05.10.11 22:50:

Právě dantenových rad jsem si cenil nejvíce.Potom nechápu proč vypisoval po vteřinách a minutách instalaci.Jestli máte dojem ,že jsem to dělal týden tak mohu říci,že ne.Celá téhle záležitosti jsem se věnoval cca 6h za týden.

danten*

Proč? Protože už to zavánělo. Není možné, aby jeden člověk k jednomu tématu zakládal další tři témata se stejným výsledkem.

Já rád poradím a dokonce povedu tazatele "Step by Step" až do úplného vyřešení, ale co je moc, to je ...

Pokud potřebuješ něco vyřešit, zaměř se na jednoho rádce a nenech si motat hlavu více "pseudo rádci", kteří ti akurát zamotají hlavu a nikam to nevede.

Doufám, že tě můj předchozí příspěvek neurazil a těším se až ti budu moci opět poradit.

petula00*
hodnocení

Tady ještě doplním obrázek Partition manageru.

Reinstal XP znovu 3 #2

cinematic*
hodnocení

0x

Zbytečně si to celé komplikuješ, jednoduše nabootuj z mechaniky, nainstaluj standardně Windows na disk C. Před spuštěním samotné instalace doporučuju zformátovat oba disky (z nabídky instalátoru).

blackbull*
hodnocení

0x

Co chceš zachovat tak si z C přesuň na D a pak nabutuj z mechaniky a nainstaluj okna to na C... disk C bych doporučil zformátovat až budeš instalovat okna ;). Pak co budeš potřebovat si přesuň na C a zformátuj D.

Nebo druhá možnost... zapoj si druhý disk do PC a vše si na to přehraj. Pak zformátuj C i D a nainstaluj okna jen na C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]