Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorec v Open Office

Od: jarahosek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

s open office začínám a mám prosbičku, jak zařídit, aby když zadám do jednoho okna číslo, aby mi to ve vybraném úseku spočítalo násobky dvou? Tzn. zadán 2 a v dalším poli aby byla 4, pak 8, pak 16 atd. Vím že to nebude asi nic složitého, ale jak říkám, začínám:)

Díky moc

Jára

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
já Open Office neznám, ale věřím, že to bude stejné jako v Exceli...na obrázku máš ofocený postup v Exceli... zkus to v Opendoufám, že to pochopíš... nezapomeň napsat: = k tomu označení buňky, která se má násobit, potom znak násobení * a číslo, kterým chceš násobit, teda 2 asi takto: =B5*2
Vzorec v Open Office
jarahosek*
hodnocení

Jakmile napíšu do toho vašeho C5 ten vzorec, objeví se mi za tím nějaká další buňka(pokaždé jiná) a ani nejde ta buňka na C5 nijakým způsobem označit. Vždy se mi tam objeví jen kurzor.

Království tomu, kdo na to přijde:)

I tak díky...

Jaká buňka se ti tam objevuje?

Teď jsem to zkoušel v OO Calc a když třeba do buňky B1 napíšeš =A1*2 a když pak buňku B1 chytneš myší za čtvereček v dolním pravém rohu a táhneš doprava kam až budeš chtít, tak se vzorec zkopíruje podle tvých představ a po napsání čísla do buňky A1 bude číslo v každý další buňce dvakrát větší.

jarahosek*
hodnocení

Děkuju, už to jde. Já to psal přímo do té buňky a né na ten řádek nahoře. Už to funguje

Díky moc za trpělivost se mnou:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]