Nejste přihlášen/a.
prosím o radu, jak "oživit" WIFI u modemu Zyxel P660HW
pravděpodobně je vypnuto, ale nevím jak jej zapnout
můžete mě poslat postup,jak na to?
děkuji
tak teda nenašel jsem návod jak zprovoznit ty 2 porty uprostřed abych tam mohl zapojit sít. kabl k PC. podle video návodu to nejde, poněvadž mám jiné menu než o kterém mluví.
takže by potom mělo fungovat nastavení zabezpečšení WiFi?
Protože jsem si WiFi nastavil, ale není zabezpečeno,takže "sousedé" se můžou teď na můj modem připojit
Zabezpečení wifi ti nastavením LAN portů opravdu fungovat nebude, musíš si to ve WLAN nastavit sám, nejlépe WPA2 šifrování a solidní heslo
Jde to v tom telnetu přímo nastavit, řešil jsem před lety to samé a firmwarem to tehdy vůbec nešlo i když to všichni tvrdili až na technika po x přepojení a ten mi to rovnou poradil na telnetu. Ale napsané to mám doma i s routerem a po paměti to nedám. Jde o to, že se jen nastavý druh portu.
Pokud bude někdo chtít tak se na to doma juknu
No a jste si jistý, že máte správný firmware? Odkud jste jej stahoval? Ze stranek vyrobce? Jakou verzi?
doplněno 30.12.11 12:36:Jinak povoleni tech dvou portu na ethernet se dá udělat 3 způsoby:
přehrátím originálního firmware (ne ten zmršený od O2)
nebo přes telnet :návod je na stránkách O2, odkaz jsem dokonce viděl v prvních příspěvcích
nebo přes webové rozhraní routeru: jít do nastavení a v Advance u tripleplay přenastavit port 2 a 3 z PVC2 na PVC 1
a zabezpečení typu WEP nastavím jak? zadám jakýkoli "klíč" kolik minimálně znaků? co musím "zatrhnout" apod.
mám starý router,nelze přehrát nový firmware
děkuji
Dvakrát vám tu 2 rádci nezávisle poslali manuál. Mrknul jste do něj? Najdete tam zajímavé věci ...
Jestliže zvolíte 64-bit WEP, zadejte jakýchkoli 5 znaků (ASCII řetězec) nebo 10 hexadecimálních znaků ("0-9", "A-F").
Jestliže zvolíte 128-bit WEP, zadejte jakýchkoli 13 znaků (ASCII řetězec) nebo 26 hexadecimálních znaků ("0-9", "A-F").
Jestliže zvolíte 256-bit WEP, zadejte jakýchkoli 29 znaků (ASCII řetězec) nebo 58 hexadecimálních znaků ("0-9", "A-F").
Co zatrhnout viz obr.
přesně tak, ale pokud si nezaheslujete svůj router, tak se do něj nahlásí a heslo si může přečíst ...
Nehledě na to, že WEP šifrování je už zastaralé... zvolte spíše WPA -> nastavení ZDE
Obyčejně je to mezi posledníma možnostma v nastavení. Takže pro Vás by to mohlo být pod Maintenance -> Configuration. Zkratka hledat v nastaveni "admin password"
Mimochodem... cetl jsem si jeste ty vase pokusy s nahravanim firmware ... a tipnul bych si, ze vam to neslo kvuli tomu, ze jste stahnuty soubor nerozbalil - stahnul jste totiz archiv ZIP.
tak jsem teda zkusil přehrát firmware(je na o2 stránkách volně ke stažení) a nepodařilo se to
ve vlastnostech je uveden pořád ten stejný(starý), ikdyž jsem postupoval dle návodu a ještě k tomu nefunguje Wifi, ale kontrolka na routeru svítí a ntb nenajde připojeni wifi které jsem si vytvořil(můj název)
už nevím jak dál, proč najednou ntb nenajde wifi domáci wifinu
poradte prosím, co je asi špatně?
dá s nějak ten router vrátit do původního nastavení?
doplněno 18.01.12 21:23:samozřejmě,že jsem si ten soubor rozbalil
1) router vratite do tovarniho nastaveni resetem. Vzadu na routeru bude malé tlačítko, tak ho držet nejméně 5 vteřin ...
2) firmware - možná se snažíte nahrát starší firmware, nežli máte v PC, což Vám router nedovolí. Podle těch hnid v náhledu to vypadá, že máte firmware z roku 2006 nebo 2008, nicmene na strankach vyrobce je uz z roku 2010. Zkuste si jej vyhledat a nahrát ze stránek www.zyxel.cz (Podpora -> ke stažení -> firmware -> dsl modemy -> p660hw-t3 )
3) wifi - tak to už bude rukama. Nerad bych se opakoval, ale vemte si k ruce uz konecne ten manual a jdete krok po kroku. Po nahrátí nejnovějšího FW by mělo vše fungovat a i odpovidat obrazkum v manualu. Postup jak přehrát fw tu dával odkaz uživatel jenyk taky.
ps: na routeru je spousta kontrolek a vzdy nejaka sviti. Musite mluvit o konkretni led diode - Power? Status? Lan? Wan? Wlan? WEP/WPA?
kontrolka wlan svítí,ale ntb tu "moji"sít nenajde, prostě jakoby byla skryta ale ostatní wifisíte v okolí najde
udelejte printscreen te obrazovky s nastavenim vasi wifi - nemate nastaveno treba skryti nazvu wifi (hide SSID)?
divné, divné ... zkuste vypnout autoscan a nastavit kanal rucne ... vyzkousejte 2-3 kanaly ... třeba 1 , 3 , 6 ... stačí.
tak se povedlo obnovit to wifi,přehrál jsem znovu firmware, pak jsme něco "zrušil" a teď
nefunguje připojení k netu pře káblík, co mám tady udělat,děkuji
Bych potřeboval vědět, co jste kde "zrušil". V pc? V routeru? Kde jste co nastavoval?
Přes wifi se na net dostanete a kabelem ne? Nebo jak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.