Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní vedle tabulky v html

Od: stek* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nevíte náhodou někdo jak psát vedle tabulky v html? Děkuji že odepíšete ,

nefunguje, tak děkuji když odepíšete jsem úplně bezradný :(

doplněno 05.01.13 14:37:

Ještě chci doplnit že tabulka je úplně na levo a má 3 řádky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Zavřete tabulku do jednoho divu, text vedle zavřete do druhého divu, oběma nastavte float:left a případně šířku (tak, aby součet šířek, paddingů a marginů byl menší nebo roven šířce nadřazeného prvku - prostě aby se to tam vešlo.) Za ně pak vložte třetí, prázdný div (případně možno využít i tag br nebo hr) a jemu nastavte clear:both, aby se následující obsah řadil správně.

doplněno 05.01.13 16:18:

Viz jsfiddle.net/...

stek*
hodnocení

Buďto nevím jak to myslíte, nebo to nefunguje

stek*
hodnocení

Děkuji za radu, ale i přestu stránku, kterou jsem si přečetl mě to nejde a už mě to je docela jedno, prostě tabulku hodím do prostřed stránky a hotovo děkuji za rady, ale už jsem nic psát nemusíte

Když neumíš nastavit divy s float, udělej ještě jednu takulku stejně velkou a dej ji vedle, ale jej s jedním tr a jedním td a do td vlož text dle potřeby.

dzordz*

Ty tabulky nebudou vedle sebe, ale pod sebou (vedle sebe by byly leda s display:inline-block, což mi na tabulce přijde docela extrémní).

Velká (layoutová) tabulka by se ale samozřejmě použít dala, třeba takhle:

table tr td

původní tabulka (tedy všechno od původního table po původní /table umístěno do tohoto velkého td)

/td td

text vedle ní

/td /tr /table

jakubd*
hodnocení

0x

Já té otázce moc nerozumím, teda spíše si to neumím představit... co
?

stek*
hodnocení

Bohužel s
tu tabulku nebo text posunu o jeden řádek níž

buss
hodnocení

0x

A co tak zadat odkud, pokud má být tabulka v pixelech?

stek*
hodnocení

Nevím jak to přesně myslíš ale asi jo

doplněno 05.01.13 14:35:

Ještě chci dodat že tabulka je úplně na levo a má 3 řádky

hm*
hodnocení

0x

Přidej tabulce ještě doprava jeden sloupec, v něm slouči řádky, nech mu zabrat celý pravý zbytek (nebo jen část, jak je potřeba) stránky a piš do něj.

joudic*
hodnocení

0x

vlevo

vpravo

text vedle tabulky

nebo

vlevo

vpravo

text vedle tabulky

nebo

vlevo

vpravo

text vedle tabulky

stek*
hodnocení

Děkuji všem za rady, použil jsem to co píše Dzordz a Jamaca. Jinak všem děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]