Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstal XP -znovu 2

Od: petula00* odpovědí: 4 změna:

Zdravím.při plánované reinst.OS XP by jsem chtěl zjistit jestli je na moji zákl.desku nějaká aktualizace ovladače a zda by se vyplatila.Ovladač nebyl od začátku cca 4roky aktualizován.Ať sem se pídil n stránkách výrobce nějak jsem na aktualizaci nenašel. Moje deska je:MSI K8MM-V (VIAo K8M800-CE+VT8237R Chipset) Pokud nějaká novější aktualizace existuje a dá se stahnout,jakým způsobem se ovladač zaktualizuje?Kam se nakopíruje?Prý by se před aktualizací měl udělat bod obnovy pro případ problému?

doplněno 30.09.11 12:04:

Napadlo mě zda neexistuje nějaká online aktualizace která se automaticky stahujepokud se nějaká objeví(a ani o tom nemusím vědět) a nebo na kterou se lze někde zaevidovat?

doplněno 30.09.11 12:10:

Tady jsem něco objevil.Je to k něčemu? cz.msi.com/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ze zmíněného odkazu si stáhněte dole tu aplikaci LIVE UPDATE - je to přesně to co popisujete, že Vás napadlo ...

Program si nainstalujete a provedete update ovladačů (drivers) buď manuálně nebo necháte, aby Vás na nové aktualizace upozorňoval.

Jinak nejnovější ovladače pro Vaši základní desku jsou zde :

msi.com/...

Podle data a verze si poté nataháte ovladače pro grafiku, zvuk, síťové adaptery, chipset, ...

Jsou to klasicke exe soubory, ktere si pri extrakci vytvori na disku svuj adresar, tam se rozbali a pote i sami spusti. Vetsinou staci intalaci projit stylem "next", "next", "next"... udelate restart a mate nove ovladace.

zkrat*
hodnocení

0x

Ten odkaz je aktualizace BIOSu. Dělá vám počítač nějaké problémy způsobené hardwarem? Jestli ne, tak není důvod BIOS aktualizovat - jedině kdyby aktualizace řešila problémy se základní deskou nebo podporu nového procesoru. Nevydařená aktualizace BIOSu může udělat ze základní desky nepoužitelný elektroodpad. Po přeinstalaci OS budete potřebovat znovu nainstalovat ovladače čipsetu základní desky, integrované grafické, zvukové a síťové karty odsud: cz.msi.com/.... nebo z CD, přidávaného k desce. Instalují se stejně jako každý jiný software. MSI nabízí službu Live Update Online, ale tu já nevyužívám a tak k ní nic neporadím.

petula00*
hodnocení

Zkrat- Grafickou kartu mám jinou(ATI 9550) kvůli letec.simulátoru.CD k ní mám.Takže kromě CD W XP mám OVladač ke gr.kartě a potom ještě CD (Drivers`-Utilities) na zvuk.Co by jsem měl ještě z toho odkazu popř.stáhnout a nainstalovat? Jinak díky oboum pánům.Body přistanou.

zkrat*

Ten disk "Drivers - Utilities" pravděpodobně obsahuje všechny ovladače k základní desce, ne jenom zvuk. Takže by vám mělo stačit. Po jeho použití se podívejte do správce zařízení, jestli tam nebudou nějaké žluté otazníky. Ale z toho odkazu klidně stáhněte všechno pro váš OS a pro jistotu si to uložte na flešku nebo CD - ovladače budou asi novější, než ty z vašeho CD. Pokud byste musel instalovat ty stažené ovladače, budete potřebovat VIA Chipset 4in1 Drivers: stažený archiv zip rozbalíte a spustíte setup - instalační program by měl doinstalovat všechny potřebné ovladače, které v systému nenajde. Pak možná driver pro LAN a AMD Cool and Quiet Driver. Opět je nutné překontrolovat správce zařízení - nemělo by v něm žádné neznámé zařízení nebo žlutý otazník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]