Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupil jsem si 1TB hardisk SATA2 (mam sice na desce pouze SATA2, ale je to zpětně kompatibilní), pri zapojení se roztočí, ale pocitac ho nevidi, neni to tím, že by nebyl naformatovany nebo tak, jak se to dela az ve windowsu. Vubec to pocitac nevidi, tak jsem si nasel nejake forum, kde se lidi rypali v BISOU. Tak jsem tam vlezl a vidim nastaveni tech slotu a vydim, ze slot PATA, ATA(slot 0 a 1), ATA(slot 2,3) jsou jakokdyby vypnuty, nejde na ne vjet ukazatelem, nejdou nastavit a jsou tmavsi, nez vsechny ostatni sloty. Jakoze ten odkaz. A chtel jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, jak na to.
Zakladni deska: GigabyteEP31-DS3L
HDD: Western Digital green WD10EARX 1TB SATA/600
Těžko odpovědět..
a) nepodpoda disků větší kapacity SATA řadičem,
b) pokud je vidět ve správci disků ve Windows (viz google), je třeba inicializovat před rozdělením a formátem,
c) základní desky, hlavně ty levnější sou někdy vtipný, takže nastavení kdoo ví
d) nedostatečný napájení ze zdroje je téměř vyloučitelný, ale tak stává se
e) bla, bla, bla, bla
d) PATA disabled sloty můžou bejt "vypnutý" díky nevhodnýmu kabelu nebo absence na základní desce
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.