Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojský kůň

Od: cekanka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, antivirový program AVG (free verze) mi nalezl trojského koně Generic25.BUI, bohužel ho nezvládne vyléčit, poradí mi někdo prosím jak se ho zbavit? Předem děkuji za schovívavost a trpělivost - jsem naprostý laik.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Zkusil bych třeba nainstalovat SuperAntiSpyware a pak PC spustit v nouzovém režimu,proskenovat a uvidíte.Měl by to zvládnout...Hezkej den.

doplněno 28.09.11 10:45:

A pokus si s tou instalací či spuštěním nebudete vědět rady,písněte,není problém to tu popsat krok za krokem...:)

hankauk*
hodnocení

0x

Nainstalujte si lepší antivirák. Třeba Avast. Je taky zdarma a všechny trojáky, které ev. moje PC chytilo, dokázal zastavit hned v počátku. :)

222hel*
hodnocení

0x

Zabezpečení PC, není to z mé hlavy, je to rada od Beno, který jsem jako laik nainstaloval do obou našich PC a je bez problémů. Ještě ušetříte peníze.

Tady je odkaz od Beno:

Klikněte na to zde stáhnout a už Avast se stěhuje do vašeho PC.

Nic nekupujte. Kvalitní ochranu dokáže zajistit i program, který je zdarma, třeba ten avast! Free. Ten tzv. boot time scan česky znamená testo po restartu. Stačí si tedy avast! zde stáhnout → http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe Pokud chcete, můžete si i do avastu stáhnout hlas Tomáše Matonohy, mluví Brněnským hantecem → http://www.avast.com/cs-cz/audio

ladinpraha*
hodnocení

0x

Používám Avast free už léta a neměl jsem nikdy jediný problém. Ale pozor! V PC musí být vždy jenom jeden antivir. Takže před instalací Avastu je nutné komplet odinstalovat AVG nebo jiné.

juldab*
hodnocení

0x

Neexistuje vir kterej by se nenechal odstranit ručně. Tahle podvora je celkem neškodná. Stahni si zkušební verzi NODu a dej si to proscanovat Měl by to najít jako variantu win32/ spy.banker.wqr a šoupni to do karanteny. Podívej sew jestli nemáš někde v systemu program Hotwells.exe ten smaž a potom ti napíšu registrové klíče kde se může vyskytovat

bena*

Juldab: proč proboha instalovat antivir? Stačí použít online verzi ESET online scanner /dostupný na www.eset.cz/.
AVG jako špatné není, teď se zlepšilo, ale já mám nejlepší zkušenosti s avastem, tak pokud by tazetl chtěl, nechť AVG odinstaluje a nainstaluje avasta. Jinak to ostatní, co napsal juldab, tak to učiňte. Byl bych to napsal, ale přišel jsem později.

Neškodilo by i vložit sem log z programu HijackThis /HJT/.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/... a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

ahasver4*

:)bena,ona je laik,bojím se,že pro ni mluvíš cizím jazykem...Řekl bych,že ten SuperAntiSpyware nebo on line scaner by bylo nejjednodušší,řešení...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]