Nejste přihlášen/a.
Pravidelně čistím počítač od prachu opatrně vysavačem a s pomocí štětečku.Je to ale málo učinné.Pro bych chtěl zvolit opačný postup.Oddělat bočnici a počítač vyfoukat.Ale nemohu nikde najít vhodný kompresorek nebo tlakovou nádobku,do které bych ruční pumpičkou natlakoval vzduch a prach z počítače prostě vyfoukal (třeba na balkoně).Poraďte prosím,kde takové zařízení pořídit,případně jak to řešíte vy.Děkuji.Mirek
0x
Mně se osvědčila kombinace vysavač + moje ústa ![]()
Co jde povysávám vysavačem, a kam se nedostanu (do pasivů, ke konektorům...), tam vysavač přiložím a několikrát prudce fouknu. Prach jde pryč a vysavač ho hned nasaje, takže nelítá všude okolo ![]()
Samozřejmě kompresor je kompresor, to nemůžu popřít, ale na domácí uklízení mi to takhle bohatě stačí a je čisto ![]()
0x
Steteckem bych se do elektroniky nehrabal. Clovek nikdy nevi, jake elektrostaticke napeti se tam naindukuje a za odprasknuti nejakeho integrovaneho obdobu to opravdu nestoji.
Na cisteni elektroniky se prodava stlaceny vzduch ve sprejove nadobe. Je to ale dost drahe ("sprej" moc dlouho nevydrzi).
Muzes si koupit libovolny maly kompresorek a vzduchovou cistici pistolku.
Osobne bych pocitac tak casto necistil. Jednou za 2 roky a musi to stacit
V minulosti jsem parkrat prejel u starych, hodne zaprasenych pocitacu, celou desku kartacovym nastavcem nasazenym na vysavac, ale pak jsem s tim prestal prave kvuli strachu s elektrostatickeho napeti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.