Nejste přihlášen/a.
Zdravím a rovnou s prosbou a dotazem.
Nevím čím to, ale z ničeho nic mě po určité době notebook vypne a nejde asi 5 min znovu zapnout. Rovněž v současné době mám taky problémy v Gmailu ... zobrazí dočasná chyba 503 zamrzne a ne a ne se hnout z míst, nebo přechod z mailu na kontakty ...to se zablokuje a konec. Pak musím vypnout ze sítě vyndat baterii a po nějakém čase znovu zapnout > Enter... to zobrazí, že nebyl vypnut standardním způsobem.
Díky za pomoc a radu penzista učeň... student
Skusil bych nainstalovat třeba Aidu či Everest a sledovat teplotu.Možná bude stačit NB vyfoukat.Není před vypnutím slyšet jak ventilátor zvyšuje otáčky?
Za tím může třeba i stát virus.
Navrhuju se na to kouknout programem RSIT.
Jak použít program RSIT?
Stáhněte si program RSIT zde → images.malwareremoval.com/... pokud máte 64bitový systém, tak zde → images.malwareremoval.com/... Program spusťte a nechcet nastaveno na 1 month. Pokračujte kliknutím na tlačítko Continue. Nyní chvilku čekejte a po chvilce klikněte na I agree. Poté se otevře 2× Poznámkový blok. Obsah z obou Poznámkových bloků zkopírujte a vložte na Poraďte.cz.
Pak uvidíme, co dál, třeba tam vir ani není. Ale pro jistotu.
Tak testem na vir se nic nezkazí i když já bych volil on line scaner od ESETu.Ale v první řadě bych noťas otevřel a vyfoukal.Není to nic náročného ale i tady je nutná opatrnost.Jak je NB starý?Už ho někdy někdo čistil?
Ano, ESET Online scanner není špatná volba, nic se tím nezkazí, ale takhle bude člověk vědět, jak to zhruba v tom počítači vypadá a člověk pak bude psát rady přímo na míru toho případu a ne střílet od boku a zkoušet kde co...
Sice to je také možnost, ale efektivnější je začít HijackThisem nebo lepší RSITem, který vychází z HJT. Člověk pak ví, jestli tam nejsou třeba nějaké konfklitní programy, jaké je zabezpčení počítače, člověk i pozná, jestli se systém a programy aktualizují, atd.
Ještě žádné čištění neprodělal, jen ze spodu větrací mřížku jsem vysával. Jinak je je z 06/2008 HP Pavilion dv 6735 ec.
Vyberte si tu radu,která Vám vyhovuje.Já jsem zastánce rozebrání a vyčištění.Už jsem viděl a čistil PC,že by jste nevěřil co se tam uloží.A jestli se před vypnutím prudce zvýší otáčky,jak jste psal,dál bych to neřešil.Nakonec,uvidíte sám,jestli to pomůže.Vždycky se dá pak něco dělat dál...Hezký den.
Už je po záruce takže bych ho mohl otevřít, ale čím vyfoukat. Jedině do auta a u benzinky vzduchem?
Já na foukání používám stlačený vzduch, jinak je možno použít i vysavač, ale nesmí mít kovovou trubici /kvůli statiské elektřině hlavně/. Dobré je prach vyčistit štětečkem.
Ale jak říkám, může za tím být i virus. Ale podle toho, co jsem zatím vyčetl z RSITu, tak ten počítač je dosti zaneřáděn a tak tohle by taky mohlo být nemalý podíl na tom přehřívání a následném vypínání.
Uviídme, co mi řeknou ty RSIT logy.
Víte co bude lepší - pošlete mi ty dva soubory z RSITu emailem na honza.bencik@hotmail.com. Tady na poradně jsou problémy s nahráváním takovýchto obsáhlých souborů textů.
Oba soubory najdete na C:RSIT myslím...
Z toho, co jste nahrála, tak odinstalovat /Ovládací panely-Přidat nebo odebrat programy, ve Vistách nebo 7ičkách Programy a funkce/ - máte velmi zaneřáděný počítač toolbary /chtěl jsem vypsat všechny, ale u čtvrtého jsem to vzal/ - takže kde uvidíte slovo toolbar, tak to odinstalovat.
Dále navrhuju počítač zkontrolovat WIndows Defenderem - najdete ho v ovládacích panelech, před kontrolou důrazně doporučuji aktualizovat.
Koukám, že tam máte Zrychlení počítače - to doufám, že nebyl kupován a doufám, že s ním nebyly oprávovány nějaké chyby. Pokud ano, tak to je na čistou instalaci, protože ten udělá tak akorát medvědí službu, v počítači udělá akorát zmatek.
Ono by bylo vůbec nejhlepší udělat novou čistou instalaci, protože tohle je jeden, s prominutím, chlív. Doporučuji do budoucna si rozmýšlet každý klik a dávat při instalaci programů, co je vlastně instalováno. Kde uvidíte slovo toolbar, tak automaticky odmítat nebo nesouhlasit s instalací onoho toolbaru.
Jinak za Glary Utilites nemusíte utrácet, i ve free verzi je dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.