Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přerozdělit disky

Od: mirdax* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

snažil jsem se známému vyčistit disk, neboť mu to neustále hlásilo, že je disk plný a potřebuje místo. Zjistil jsem, že je v počítači jeden 40GB harddisk, rozdělený na dva (C a D) v poměru 12:28. Což zapříčiňuje, že i když má známý na disku jen málo dat, samotný Windows (XP) zabírají velkou část disku C a jakákoliv práce potom spadá na pá set volných MB. Poradíte mi někdo jak disky přerozdělit, nebo ideálně sloučit?

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je pc zabordelařené tak to rovnou přeinstaluj a rozděl jinak.
Pokud chceš instalci zanechat tak zazálohuj data a zkus nástroje nako acronis disk director, pardition magic a další podobné

danten*
hodnocení

0x

40 GB?

Tak to bych ani nerozděloval, naopak spojil v jeden a na programy ,obrázky, videa atp., bych asi zakoupil externí disk, nebo používal Flash disk.

Uvědomte si, že skoro každý uživatel PC instaluje všechno do "Program Files", což je blobost a pak je problém s přenosem na jiný disk či médium a o zálohování ani nemluvě.

Pokud jde o solidního programátora, tak ten nic necpe do registrů ani do složky "Windows" a nebo ještě hůře do "System 32".

Na takové věci existuje složka souborů v cestě "..ProgramData/název programu" a konfigurační soubory je dobré mít přenositelné.

To jsem trochu odběhl od tématu. *hi*

Nedoporučuji rozdělovat, ale zaměřit se na nákup většího HDD, nebo na nákup externího disku. Těch 40 GB je tak akorát na běh XP + aktualizace + rozšíření + zálohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]