Nejste přihlášen/a.
Dobrý odpoledne chtěl bych jse zeptat,jak blokovat konkrétní stránku FACEBOOK,zkoušel jsem to zablokovat cwindowssystem32driversetchosts,ale vždycky mi to napíše,že cesta nenalezená,tak MOC prosím vás napište,jak na to.Nebo spíš nakej program lepší v češtině,který blokuje internetový stránky.Mám Windows 7.MÁM TO HLAVNĚ KVŮLI DĚTEM 8 LET,MOC U TOHO TRÁVĚJ SVŮJ VOLNEJ ČAS.PRĚDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.POMOŽ TE MI,FAKT UŽ NEVÍM(aby to třeba vypadalo že stránka neexistuje,ještě dodám používám mozzilu)DĚKUJI ZA ODPOVĚDI.
Není důvod, proč by facebook.com a fbcdn.net (a možná i další) nešly v hostech přesměrovat jinam, třeba 127.0.0.1 nebo 77.75.76.3 (seznam).
Toto tema me taky zajima, s pocitaci uplne negramotny nejsem, ale tomu co jsi napsal, jsem nepochopil - a myslim ze i tazatel ne
Prosim prosim, vysvetli nam
WindowsSystem32driversetchosts, zrušit pouze pro čtení (pokud je tak nastaveno), spustit poznámkový blok jako správce a otevřít tenhle soubor.
Úplně dole, pod tím, co tam teď je, se pak připíše několik nových řádků, vždycky IP adresa, tabulátor (nebo mezera) a doména, která se na tu zadanou adresu přeloží. Pokud je doména uvedena v hosts, neposílá se žádný dotaz na dns. Takže třeba
77.75.76.3 facebook.com
127.0.0.1 fbcdn.net
při zadání www.facebook.com otevře seznam, při odkazu na fotku na fb (ten druhý server) to neotevře nic, jen prázdnou bílou stránku. V chromu bude ještě nutné smazat dns cache a dost možná i historii prohlížení, jinde to bude (respektive nebude ) fungovat hned. V antispyware programech dost možná bude třeba povolit výjimku, protože si to taky hlídají.
Pravděpodobně ale existují jednodušší a efektivnější metody, jak dostat děti od počítače ..
A co nastavit ve Win 7 nějakou rodičovskou kontrolu? Ovládací panely - Uživatelské účty a zabezpečení rodiny - Rodičovská kontrola
Nevím jak to přesně funguje, ale mělo by jít nastavit od kdy do kdy je pustěnej počítač a i blokování určitých stránek ba mělo jít.
Jinak blokovat stránky by měl umět i Avast, aspon já jsem to před lety s úspěchem používal a jak jsem ted koukal do novýho Avastu měl by to umět taky.
Blokovat by to mělo jít i na firewalu, jak v kompu tak třeba i na routeru. Zablokovat IP adresy FB, (asi nebude jen jedna) a mohl by být klid.
pres hosts je to o nicem... facebook ma pokazde jinou URL :-/ ...musi to byt neco co dokaze blokovat primo tu domenu na zaklade toho co je pred tim ".com"...zkusil jsem hledat po netu a tohle vypada zajimave, ale je to asi spis pro firmy... lizard-sw.com/...
A co asi hots blokuje? Zadáš si tam právě www.facebook.com+ pár dalších na třeba 127.0.0.1 a pak už by bylo složitější se tam dostat. Pro základní blokování bohatě stačí. Nebo to blokovat na routeru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.